Current track

Title

Artist


Inteligența artificială este călcâiul lui Ahile al Americii în ”lupta” împotriva Chinei

#Postat de on mai 26, 2021

Inteligența artificială este călcâiul lui Ahile al Americii împotriva Chinei, cu excepția cazului în care Big Tech, universitățile și Pentagonul pot lucra împreună, abordarea guvernată de China va depăși eforturile SUA. Chinezii s-au concentrat neîncetat timp de un deceniu asupra AI (Inteligență Artificială) și au construit o „abordare guvernamentală întreagă” de la bază, pentru a deveni puterea dominantă AI globală. Aceasta include un accent masiv pe știință, tehnologie, inginerie și educație matematică la fiecare nivel; îngrijirea celor mai strălucitori prodigi din domeniu; creșterea nivelurilor de cercetare și dezvoltare, inclusiv pentru operațiuni militare; obținerea controlului asupra vastelor bazine de date din rețelele sociale (datele sunt „noul petrol”,cum se spune); spionaj industrial pentru a aduna soluții de la concurenții internaționali; și încorporarea AI în fiecare domeniu al guvernului și al eforturilor private. Este o strategie inteligentă și aplicată în mod constant pentru a domina acest domeniu vital. Între timp, Washingtonul a adoptat în primul rând o abordare de piață, în speranța că Silicon Valley și alte centre tehnologice vor finanța multe cercetări de bază și vor menține America în joc. SUA au rămas în domeniul educației STEM, iar regulile de confidențialitate împiedică colectarea multor date pentru experimentare.

În timp ce unele laboratoare guvernamentale și universitare din SUA sunt implicate în cercetarea AI, iar armata contractează o parte din această activitate, abordarea este, așadar, mult prea lentă. Există câteva lucruri pe care sectorul privat nu va avea stimulentul să le facă singur. AI se încadrează în această categorie. Cel mai important, AI este importantă în multe domenii diferite, de la producție la publicitate, până la tratament medical, până la agricultură. Dar zona în care cel mai mare pericol de a rămâne în urma principalilor adversari este destul de clară: operațiunile militare.

Acest lucru se aplică în operațiunile militare de la nivelul unui subofițer al echipei SEAL care curăță o casă teroristă până la deciziile luate de un amiral de patru stele în Afganistan. Aplicațiile sunt puternice și vor crește semnificativ performanța militarilor care ajung acolo mai întâi. SUA vor avea nevoie de o strategie coerentă, guvernamentală, care să fie aliniată cu sectorul privat. Unele dintre elementele cheie, dintre care multe sunt identificate în raportul AI, includ investiții în cercetare și dezvoltare. Raportul recomandă un avans de 40 de miliarde de dolari; identificarea fondurilor de talente cu stimulente pentru a aduce cele mai bune servicii publice; o academie națională pentru cibernetică ; o Forță Cibernetică a Departamentului de Apărare cu o experiență profundă în AI . Un exemplu al modului în care se potrivește sectorul privat este faptul că este extrem de geopolitic că atât de multe microcipuri de ultimă generație sunt fabricate în Taiwan, care se află sub presiune constantă din partea Chinei. SUA trebuie să se uite la lanțurile de aprovizionare globale și la cele terestre care au sens, începând cu microcipurile.

Conducerea Americii în AI este slabă și în scădere, iar unii observatori cred că a dispărut deja. Inteligența artificială este indisolubil legată de capacitățile cibernetice, atât ofensive, cât și defensive. Mai ales odată cu apariția calculului cuantic (o structură mult mai complexă care avansează de la biți binari simpli la informații în mișcare prin poziționarea unei game largi de particule în diferite poziții), întregul premis pe care este bazată criptologia, securitatea computerului și comanda- rețelele de control și control sunt din ce în ce mai depășite. Operatorii militari din toate serviciile, în special comunitatea de informații, trebuie să facă parte din revoluțiea AI.

 

Tagged as

Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *