Current track

Title

Artist


Bacău: Fondul clasei și al școlii, gata să dispară!

#Postat de on mai 26, 2021

Se desființează fondul școlii în unitățile de învățământ din municipiul Bacău. Cel puțin acesta este dezideratul autorităților locale care, prin vocea viceprimarului Cristian Ghingheș, au anunțat ca începând de marți, 25 mai, au demarat acțiunea ”Bacău – zonă liberă de fondul școlii!”.

”Ca urmare a sesizărilor elevilor și părinților, am demarat  o campanie publică pentru stoparea colectării fondului școlii sau fondului clasei, pe fondul alocărilor bugetare consistente pentru bunurile și serviciile necesare în unitățile de învățământ”, a scris viceprimarul municipiului Bacău, Cristian Ghingheș, pe Facebook.

Acesta explică faptul că pentru anul în curs, alocarea bugetară pentru finanțarea complementară a învățământului la nivel local este de 30,6 milioane lei pentru bunuri și servicii, cărora li se adaugă alte 10,2 milioane lei pentru investiții.

”Fondul școlii este ilegal și trebuie tratat ca atare”, a precizat Ghingheș, susținând că este în atribuția conducerilor școlilor să asigure orice nevoi, iar dacă unitatea de învățământ nu dispune de fondurile necesare, conducerea acesteia are obligația de a întocmi referat către primărie.

Totodată, a anunțat viceprimarul municipiului Bacău, părinții sunt încurajați să sesizeze oficial cazurile în care, în afara prevederilor legii, ar exista constrângeri legate de contribuții la fondul clasei sau al școlii.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *