Current track

Title

Artist


Medicul erou Cătălin Denciu de la ATI Piatra Neamț, distincție de la OMS pentru sacrificiu și exemplul oferit

#Postat de on mai 24, 2021

În seara zilei de 14 noiembrie 2020, medicul anestezist Cătălin Denciu a intrat mijlocul flăcărilor, pentru a salva bolnavii de Covid din incendiul izbucnit la Spitalul de Urgență din Piatra-Neamț. Astăzi, 24 mai, a fost distins de OMS cu un premiu acordat pentru slujba, sacrificiul și exemplul oferit. Laudele la adresa medicului pietrean au venit de la doctorul Tedros Adhanom Ghebreusesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, la începutul Adunării Generale a organizației.

”Medicul Cătalin Denciu este specialist în terapie intensivă în România. El a fost de serviciu în noiembrie anul trecut, îngrijind pacienții cu COVID-19, când a izbucnit un incendiu în spital. Zece pacienți au murit în incendiu, iar în încercarea de a-i salva pe alții, doctorul Denciu a suferit arsuri de gradul III până la 40% din corpul său. Astăzi îl vom onora cu un premiu pentru slujba, sacrificiul și exemplul oferit. Angajații din domeniul sanitar fac gesturi eroice, dar nu sunt super -eroi, sunt oameni la fel ca noi ceilalți ”, a spus dr. Tedros Adhanom Ghebreusesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății.

VIDEO

Medicul Catalin Denciu

”Sunt recunoscător și le mulțumesc pentru totdeauna colegilor mei belgieni, așa cum stau aici în fața dumneavoastră. Mi-am făcut datoria față de pacienții mei. Vă îndemn să susțineți personalul medical în toate modurile pentru a învinge pandemia”, a precizat medicul Cătălin Denciu, despre distinția primită, potrivit unei declarații postate pe Twitter de Miljana Grbic, șefa Biroului OMS pentru România .

Surse: libertatea.ro / digi24.ro


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *