Current track

Title

Artist


Prezenţe sucevene la ediţia din acest an a Bienalei de Arhitectură de la Veneția

#Postat de on mai 17, 2021

Mai mulți arhitecți suceveni vor fi prezenți la cea de-a XVII-a ediţie a Bienalei de Arhitectură de la Veneția cu expoziţia „Unfolding Pavilion: Rituals of Solitude”. Fondată și curatoriată de arhitectul sucevean Daniel Tudor Munteanu, împreună cu criticul italian Davide Tommaso Ferrando, expoziţia va fi inaugurată sâmbătă, 22 mai, cu ocazia deschiderii ediţiei din acest an a Bienalei. Din echipa care a realizat expoziția mai fac parte şi arhitecții suceveni Ana Victoria Munteanu, Elisabeta Rabiniuc Mocanu, Magda Vieriu, precum și designerul Octavian Hrebenciuc și jurnalista Alina Mihăescu.

La fel ca şi la edițiile din 2016 și 2018, expoziția „Unfolding Pavilion” va fi organizată într-o locație neobișnuită. Anul acesta poate fi admirată în interiorul unei ambarcațiuni venețiene autentice, acostată pe Canal Grande, în dreptul muzeului Fondazione François Pinault – Punta della Dogana.

Conform unui comunicat de presă, Bienala de Arhitectură este organizată începând din 1980, fiind cea mai importantă manifestare internațională din domeniul arhitecturii și urbanismului. Expoziția prezentată în contextul Bienalei de la Veneția conține lucrări inedite ale mai multor arhitecți internaționali de prim rang din Italia, Grecia, Austria, SUA, Spania, Portugalia, Suedia, Belgia.

 


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *