Current track

Title

Artist


Un tronson al rutei alternative Suceava-Botoșani, dat în folosință până la finele anului

#Postat de on mai 13, 2021

Lucrările la tronsonul de pe strada Apeductului, parte a rutei alternative Suceava – Botoșani, destinată traficului greu, vor fi gata până la finele acestui an. Constructorii se încadrează în graficul stabilit pentru realizarea podului de peste pârâul Cetății și îndiguirea malurilor pârâului Cetății cu gabioane de piatră. Astfel, aceste lucrări vor fi finalizate până în luna iunie 2021. Ținta finală este ca până la 31 decembrie să fie dată în circulație varianta pentru traficul greu din ruta alternativă Suceava-Botoșani, ceea ce va contribui la fluidizarea traficului în zona comercială a Sucevei.

„Se lucrează susținut la podul peste pârâul Cetății, care va fi gata în luna iunie. Lucrările pe strada Apeductului sunt mai complexe pentru că trebuie deviate conductele, ca să încapă mașinile de mare tonaj”, a declarat primarul  municipiului Suceava, Ion Lungu.

Totodată, edilul a precizat că, în contextul în care tronsonul de la intersecția străzii Traian Vuia cu Calea Unirii – strada Apeductului și parte din strada Mirăuți până la Podul Unirii vor fi gata în 2020, începând de anul viitor vor putea fi demarate procedurile pentru tronsonul de la Podul Unirii până la ieșirea din Suceava spre Salcea. „Anul viitor vom da în funcțiune și tronsonul de pe strada Energeticianului cu ieșire pe DN29, spre Botoșani”, a mai spus Ion Lungu.

 


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *