Current track

Title

Artist


Știrile pozitive ale zilei, 10 mai 2021

#Postat de on mai 10, 2021

1. ABBA renaște, după 40 de ani. Legendarul grup s-a reunit pentru a lansa 5 melodii noi

Björn Ulvaeus, unul dintre cei patru membri ai formației, a confirmat că deja s-au reunit în studio.

„Benny (Andersson – n.r.) și cu mine am scris niște cântece noi și în această toamnă vom avea muzică nouă de la ABBA. Dar nu am voie să spun nimic mai mult despre asta, îmi pare rău. V-aș fi spus totul, dar nu pot. Tot ce pot să vă spun este că a fost fantastic în studio, pentru că a fost ca și cum ar fi fost ieri. A fost așa ciudat să intrăm în acel studio și să ne uităm toți patru unul la celălalt întrebându-ne „Ce-i asta?”. Totul a năvălit înapoi”, a declarat Björn Ulvaeus într-un interviu pentru The New York Times.

ABBA, grupul emblematic al anilor ’70, va lansa anul acesta cinci melodii noi, primele din ultimii 40 de ani.   (digi24.ro )

2. Ziua Europei. Acum doi ani, România a primit Europa la ea acasă, liderii UE turnând cerneală peste “Spiritul de la Sibiu” și făgăduind să apere “o singură Europă”

La 9 mai 2019, sub auspiciile primei președinții a României la Consiliul Uniunii Europene, Klaus Iohannis, Angela Merkel, Emmanuel Macron și ceilalți lideri europeni au adoptat cu mare entuziasm Declarația de la Sibiu, documentul solemn care a concretizat Summitul de la Sibiu, prima astfel de reuniune a liderilor care a avut loc de Ziua Europei.
La doi ani distanță de când șefii de stat sau de guvern din Uniunea Europeană s-au reunit în România, la Sibiu, Europa marchează acest moment fundamental în istoria sa sub semnul unor noi începuturi. Pe parcursul ultimului an, Uniunea Europeană a convenit asupra celui mai mare buget și pachet de redresare economică din istorie (1.824 de miliarde de euro), care presupune asumarea unor datorii comune, și a devenit “farmacia lumii“, fiind cel mai mare exportator de vaccinuri anti-COVID-19. Astăzi, animată de cadrul festiv al Zilei Europei, liderii Parlamentului European, Comisiei Europene, Consiliului UE și președintele Franței vor deschide lucrările Conferinței privind Viitorul Europei, un demers privit drept un exerciţiu de democraţie deliberativă fără precedent, deschis şi incluziv care să le ofere cetăţenilor din toate categoriile sociale, din întreaga Europă, un cuvânt mai greu de spus în legătură cu ceea ce aşteaptă ei de la Uniunea Europeană, iar opiniile lor ar trebui apoi să contribuie la orientarea direcţiei viitoare a UE şi a politicilor sale.
Sursa: caleaeuropeana.ro

3. Militarii români aflaţi în misiune în Afganistan încep să se întoarcă acasă

Primii militari români s-au întors din Afganistan. Sursa foto: MApN/Facebook
Revenirea acestora este cuprinsă în planul de retragere din Afganistan a celor peste 600 de militari români, plan coordonat cu comandanţii din teatrul de operaţii, „astfel încât procesul să se desfăşoare coerent şi în condiţii de maximă siguranţă”, scrie Agerpres.

4. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat că examenul a fost corect și că vor fi programate noi sesiuni

Doar cinci candidaţi la concursul pentru ocuparea funcţiilor de directori de case de asigurări de sănătate au trecut de proba scrisă.
 „Cred că a fost un examen corect, domnul președinte (al CNAS-n.r.) s-a asigurat de corectitudinea examenului. Voi avea cu dumnealui o întâlnire și probabil că vom programa noi sesiuni de examinare, etape de examinare care să se desfășoare în condiții clare de corectitudine și de transparență”, a declarat ministrul Ioana Mihăilă, la Oșorhei, județul Bihor, unde a practicipat la campania de vaccinare în cabinetul medicului de familie din localitate.   (digi24.ro)

5. Maratonul vaccinării în Capitală. 7.165 de persoane vaccinate în 24 de ore

Maratonul vaccinării din București continuă. Este cea de-a doua zi în care oamenii se pot imuniza anti-COVID fără programare. FOTO Facebook RO Vaccinare

  Premierul  Florin Cîțu anunță că 7.165 de persoane s-au vaccinat la Maratonul Vaccinării din Capitală, în ultimele 24 de ore. „Adică 5 persoane vaccinate pe minut! O veste foarte bună!” – a scris premierul pe Facebook. El a publicat și o hartă a tuturor orașelor din țară unde sunt organizate maratoane ale vaccinării. (digi24hd)

 6. Medicul Beatrice Mahler: optimistă cu privire la situația din perioada următoare

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta. Foto: Agerpres
,,Sentimentul este unul de speranță, cu atât mai mult cu cât numărul de persoane care se vaccinează este în creștere și coincide cu scăderea numărului de infecții în spital ” a spus ea.
Medicul Beatrice Mahler a spus că și la „Marius Nasta” se constată o scădere a numărului de pacienți atât în secție, cât și în terapie intensivă, o situație care nu a mai fost în spital din mai 2020.
Sursa: digi24.ro

 7.  Misiune de urgență a a Forțelor Aeriene Române

Misiune umanitară a Forţelor Aeriene Române la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

La solicitarea departamentului pentru Sitații de Urgență, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a executat în dimineața zilei de sambătă, 8 mai, o misiune de evacuare medicală pe ruta Otopeni – Mihail Kogălniceanu – Frankfurt – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, de la Baza 57 Aeriană, a doi pacienți diagnosticați cu “Arsură termică”.

Facebook: Forțele Aeriene Române

8. Educația financiară a copiilor. Evită să spui „Nu avem bani” și învață-i cum să facă bani

Copii trebuie să primească educație financiară încă de la vârstă de 5 ani. Dependență financiară a copiilor ajunși adulți va periclita independența financiară a părinților ajunși la vârsta de pensionare.
  Copiii trebuie învățați că banii se câștigă prin muncă. Practic, aceștia pot fi implicați în mici treburi ale gospodăriei în schimbul unei sume de bani suficient de mare pentru motivație, dar nici exagerată pentru a nu crea falsa senzație că banii mulți se câștigă ușor. În funcție de efortul depus, putem vorbi de sume între 5-10 lei pentru fiecare sarcina îndeplinită.
Aceștia pot prelua mici sarcini ale gospodăriei în schimbul unei sume fixe lunare, să spunem 100 de lei pe luna.
Aceștia învață despre conceptul de salariu.Dacă aplici această tehnică, copilul învață că banii se muncesc și sunt limitați, se va implica cu responsabilitate.
Explicăm copiilor unele decizii financiare simple.

De exemplu, dacă mergem la cumpărături și decidem să cumpărăm un suc de fructe de la un anumit brand, pentru că e mai ieftin și are același gust că cel de la alt brand, care e mai scump, le explicăm alegerea noastră. De asemenea, copii pot fi lăsăți să plătească singuri unele cumpărături. Astfel, vor înțelege puterea fiecărei bancnote și valoarea produselor.  ( DIGI24HD )

9. Rabla pentru electrocasnice începe vineri, 14 mai

Programul Rabla pentru electrocasnice are un buget aproape dublu față de cel al ediției precedente.

Prima săptămână va fi dedicată înscrierii, astfel că abia după 21 mai vor fi eliberate primele vouchere.  (stiripescurt.ro)
Cei interesați trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere prin care să se angajeze că vor preda aparatul vechi. Declarația trebuie încărcată apoi pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu.

  10. AFACERI – Un antreprenor maramureșean produce din lână un termoizolant pentru construcții

Andrei Pop de la firma Eco Agrart din Durușa, una dintre cele trei firme maramureșene care colectează lână, a obținut un agrement de licență emis de Institutul de Cercetare din Cluj-Napoca pentru producerea unui izolant termic utilizat în construcții.
Pop este absolvent de studii economice și de zootehnie și s-a întors în satul natal după ce a absolvit Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, dezvoltându-și propria afacere.  (stiri 2mNEWS )

11. Aeroportul Milano Malpensa a sărbătorit reluarea zborurilor cu Jerusalema

SURSA:ecomedia.ro

15. Paradă militară în Rusia, de Ziua Victoriei. Putin: Ne vom apăra cu fermitate interesele naţionale

Parada militară anuală din Piața Roșie, de 9 mai. Foto: Agerpres / EPA / ANATOLY MALTSEV
Peste 12.000 de militari, precum şi 190 de vehicule şi sisteme de armamente au început să defileze la sfârşitul discursului în faţa şefului statului şi unui public format din oficiali şi veterani pentru această paradă tradiţională care marchează victoria asupra nazismului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

,,Poporul sovietic şi-a respectat jurământul sacru, a apărat patria şi a eliberat ţările Europei de ciuma brună”, a spus el duminică Vladimir Putin, în faţa a sute de militari în uniformă în Piaţa Roşie.

Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *