Current track

Title

Artist


Începe Recensământul General Agricol în România

#Postat de on mai 9, 2021

Începând de luni, 10 mai și până pe 31 iulie 2021 se va desfășura Recensământul General Agricol, scopul fiind colectarea de date privind structura exploataţiilor agricole din România, utilizarea terenurilor şi deţinerea animalelor. Acestea vor ajuta la elaborarea viitoarelor programe și politici agricole şi de dezvoltare rurală pentru țara noastră. 

Datele şi informaţiile vor fi colectate de la utilizatorii suprafeţelor agricole şi/sau deţinătorii de efective de animale, anunță Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Pentru colectarea datelor în teren la recensamânt se va utiliza un chestionar electronic, instalat pe un echipament informatic portabil tabletă.

Înregistrarea datelor se efectuează pe baza liberei declarații a cetățenilor, prin interviu direct (față în față), la exploatațiile agricole cu și fără personalitate juridică, și nu impune acestora obligativitatea prezentării unor documente justificative.

Datele și informațiile individuale, colectate cu ocazia recensamântului, sunt confidențiale și vor fi utilizate numai în scopuri statistice.

Personalul care îndrumă, coordonează și efectuează lucrările recensământului general agricol are obligația să respecte toate prevederile legale și să asigure păstrarea carecterului confidențial al datelor și informațiilor înregistrate.

„Datele vor contribui la identificarea şi aflarea răspunsurilor la o gamă largă de probleme structurale care ar putea ajuta la elaborarea politicilor, cum ar fi: Cine va face agricultură în viitor având în vedere structura pe grupe de vârstă a fermierilor? Câte femei mai lucrează în agricultură? Dispar fermele familiale? Devine agricultura dominată de marile întreprinderi? Există o creştere a ponderii agriculturii ecologice? Cum influenţează agricultura atât în mod pozitiv cât şi negativ mediul? Cum se schimbă metodele de producţie?”,  precizează MADR.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *