Current track

Title

Artist


7 aprilie – Ziua Mondială a Sănătății

#Postat de on aprilie 7, 2021

Pentru 2021, de Ziua Mondială a Sănătății, OMS a ales ca temă: “Building a fairer, healthier world for everyone” – “Să construim o lume mai echitabilă și mai sănătoasă pentru toți”.
   Cu ocazia zilei de 7 aprilie, OMS a lansat un apel la “lideri să se asigure că toată lumea are condiții de viață și de muncă favorabile sănătății”. OMS îndeamnă liderii să monitorizeze inechitățile în materie de sănătate și să se asigure că toți oamenii pot accesa servicii de sănătate de calitate atunci când și unde au nevoie de ele.
 În anul 2021, de Ziua Mondială a Sănătății, OMS a lansat “un apel urgent de a lucra împreună pentru a combate inechitățile în sănătate”.

 

Ministerul Sănătății  cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății  7 aprilie 2021, lansează o campanie de informare, educare, comunicare, sub sloganul Împreună pentru o lume mai echitabilă și mai sănătoasă!,campaniecare aduce în atenția decidenților și a populației necesitatea intervențiilor în toate politicile pentru diminuarea inechităților în materie de sănătate.

Campania  va fi  implementată pe durata  a opt luni,  în perioada  7 aprilie -12 decembrie 2021 și are scopul de creștere a gradului de conștientizare, promovare  publică, implicare a factorilor de decizie guvernamentali și creare de parteneriate pentru a aborda inechitățile în materie de sănătate.

Sursa: M.S.

Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *