Melodia curentă

Titlu

Artist


George Clooney (n. 6 mai 1961) este un actor, producător, scenarist și regizor de film american

Scris de pe mai 6, 2021

Clooney a echilibrat performanțele sale din mari superproducții cu locul de muncă ca un producător și director comercial în spatele proiectelor comerciale mai riscante, precum și activist social și liberal. La 31 ianuarie 2008, Organizația Națiunilor Unite l-a numit pe Clooney „Mesager al Păcii”.
Clooney este reprezentat de Bryan Lourd, Co-președinte al Creative Artists Agency (CAA).

Filmografie

George Clooney Premii
Premiul Oscar pentru cel mai bun film
2013 · Argo
Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar
2006 · Syriana
Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar
2006 · Syriana
Premiul BAFTA pentru cel mai bun film
2013 · Argo
Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor – dramă
2012 · Descendenţii
Premiul Screen Actors Guild pentru cea mai bună distribuţie într-un serial dramatic
1999, 1998, 1997, … · Spitalul de urgenţă
Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor – film de comedie/muzical
2001 · Marea hoinăreală
Premiile Globul de Aur: Premiul Cecil B. DeMille
2015
Premiul MTV Movie pentru Best Breakout Star
1996 · De la apusul la răsăritul soarelui
Premiul AFI pentru întreaga carieră
2018
Premiul Critics’ Choice pentru cel mai bun actor
2012 · Descendenţii
Premiul Asociaţiei Producătorilor Americani de Film pentru cel mai bun film cinematografic
2013 · Argo
People’s Choice Award pentru cea mai bună chimie pe ecran
2008 · Ocean’s Thirteen – Acum sunt 13
Premiile César: Premiul de onoare
2017
Premiul Satellite pentru cea mai bună distribuţie de film
1999 · La hotarul dintre viaţă şi moarte
Premiul criticilor de film din New York pentru cel mai bun actor
2009 · Fantasticul domn Fox, Sus, în aer
Premiul National Board of Review pentru cel mai bun actor
2011, 2009, 2007 · Descendenţii, Sus, în aer, Michael Clayton
Premiul Institutului American de Film pentru cele mai bune filme ale anului
2013 · Argo
Premiul National Board of Review pentru cel mai bun film
2005 · Noapte bună și noroc!
People’s Choice Award pentru duo-ul preferat dintr-un film
2014 · Gravity
Best Screenplay Award
2005 · Noapte bună și noroc!
Premiul Satellite pentru cel mai bun scenariu original
2005 · Noapte bună și noroc!
Premiile Asociaţiei Scenariştilor Americani: Premiul Paul Selvin
2006 · Noapte bună și noroc!
AACTA International Award pentru cel mai bun scenariu
2012 · Ziua trădătorilor
Premiile Satellite: Premiul Auteur
2005 · Noapte bună și noroc!
Premiile Academiei Europene de Film: Premiul Screen International
2005 · Noapte bună și noroc!
Premiul asociației criticilor de film din Toronto pentru cel mai bun actor
2011, 2009, 2007 · Descendenţii, Sus, în aer, Michael Clayton
Premiile Critics’ Choice: Premiul Freedom
2006 · Noapte bună și noroc!
San Francisco Bay Area Film Critics Circle Award for Best Actor
2007 · Michael Clayton
Toronto Film Critics Association Award for Best First Feature
2002 · Confesiunile unei minți periculoase
Blockbuster Entertainment Award for Favorite Action Team (Internet Only)
2000 · Regii Deşertului
Premiile Satellite: Premiul pentru realizări deosebite
2005 · Noapte bună și noroc!
Brian Award
2011 · Ziua trădătorilor
NBR Award for Special Achievement in Filmmaking
2002 · Confesiunile unei minți periculoase
Washington D.C. Area Film Critics Association Award for Best Actor
2011, 2007 · Descendenţii, Michael Clayton
Vancouver Film Critics Circle Award for Best Director
2005 · Noapte bună și noroc!

Opiniile cititorului

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *