Current track

Title

Artist


Angajata unei case de amanet din Onești care a înscenat jaful și a îngropat 6 kg de aur fost condamnată și încarcerată

#Postat de on mai 6, 2021

Angajata unei case de amanet din Onești care, în urmă cu aproape patru ani, a înscenat jaful și a îngropat 6 kg de aur fost condamnată și încarcerată. Femeia din Bîrsănești, în vârstă de 38 de ani la data comiterii faptei, a fost condamnată la şapte ani, şase luni şi douăzeci de zile de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de inducerea în eroare a organelor judiciare, instigare la furt calificat, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Ea a fost depistată marți, 4 mai, de poliţiştii de investigaţii criminale din Oneşti, care au escortat-o și au încarcerat-o în Penitenciarul Bacău.


Totul s-a petrecut pe 10 iunie 2017, când angajata de la casa de amanet, împreună cu mama ei, au pus la cale un plan diabolic, prin care au înscenat un jaf, urmat de tâlhărie, și au furat peste 6 kilograme de aur.


Din investigaţiile poliţiştilor a rezultat că în perioada 2016-2017, o femeie de 38 ani, din comuna Bîrsăneşti, angajată la o casă de amanet din municipiul Oneşti, ar fi întocmit mai multe contracte fictive de amanet, pe numele a diferite persoane, însuşindu-şi sumele obţinute, în gestiunea casei de amanet apărând o cantitate mai mare de aur decât cea existentă efectiv.

„La data de 10 iunie a.c., persoana în cauză, în complicitate cu o altă femeie de 60 ani, tot din comuna Bîrsăneşti, ar fi înscenat o tâlhărie, aceasta din urmă deghizându-se într-un muncitor de salubritate care a pătruns în incinta casei de amanet şi prin ameninţări cu acte de violenţă asupra femeii de 38 ani, ar fi sustras toate bunurile aflate în seiful casei de amanet.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au găsit, pe raza comunei Bîrsăneşti, îngropat în pământ, un sac conţinând peste 250 de plicuri din hârtie, mai multe bijuterii din metal galben şi alb, şi 340 lei”, preciza comunicatul IPJ Bacău.
Fosta angajată a fost condamnată la şapte ani, şase luni şi douăzeci de zile de închisoare, în timp ce mama ei a primit o pedeapsă cu suspendare, sub supraveghere.

 

 


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *