Current track

Title

Artist


26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale (OMPI)

#Postat de on aprilie 26, 2021

Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale este celebrată din anul 2001. Acest eveniment a fost instituit de Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale. Ziua de 26 aprilie a fost aleasă în legătură cu un alt eveniment din acest aspect social: în anul 1970, la această dată, intra în vigoare Convenția internațională asupra Proprietății Intelectuale.

Statele-membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (OMPI) sărbătoresc Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale, pentru a omagia contribuţia pe care proprietatea intelectuală (PI) o aduce inovaţiei şi creativităţii.

OMPI a anunțat tematica Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale 2021, care este Proprietatea intelectuală și IMM-urile: comercializați-vă ideile”.

Orice afacere începe cu o idee. Fiecare dintre milioanele de întreprinderi mici și mijlocii (IMM), care își desfășoară activitatea pe tot globul, au început cu o idee, care s-a conturat în mintea cuiva și și-a făcut drum spre piață.

Atunci când este combinată cu creativitate, o idee ingenioasă devine un bun de proprietate intelectuală, care poate conduce la dezvoltarea afacerii, redresarea economică și progresul uman.

Mințile creative din întreaga lume – arhitecți, artiști, artizani, designeri, ingineri, antreprenori, cercetători, oameni de știință și mulți alții – vin cu idei noi în fiecare zi, de la artă la inteligență artificială, de la modă la agricultură, de la energie regenerabilă la retail, de la televiziune la turism și de la realitate virtuală la jocuri video. Și lista poate continua.

Într-un moment în care imperativul redresării economice este înalt, Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale 2021 evidențiază rolul critic al IMM-urilor în economie și modul în care acestea pot utiliza drepturile de proprietate intelectuală pentru a construi afaceri mai puternice, mai competitive și mai rezistente.
IMM-urile reprezintă aproximativ 90% din afacerile lumii, angajează aproximativ 50% din forța de muncă globală și generează până la 40% din venitul național în multe economii emergente.
Sursa: Agenția de stat pentru proprietatea intelectuală

Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *