Current track

Title

Artist


S-a dat startul amenajării centrelor de vaccinare de tip drive-thru. În Bacău, pe când?

#Postat de on aprilie 22, 2021

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că primele centre de imunizare anti-COVID de tip drive-thru vor fi funcţionale până la finalul lunii aprilie. Bucureștiul, Clujul sau Deva s-au pus pe treabă.

Gheorghiță a precizat, într-o emisiune la Digi FM, că persoanele care se vor vaccina în aceste centre vor primi serul de la compania Pfizer, fără programare.

„Până la finalul lunii aprilie vom avea primele centre în ţară de acest gen şi care vor primi vaccin de la compania Pfizer. Pot să vă spun de Bucureşti, Deva din judeţul Hunedoara şi mai sunt şi alte judeţe care au în plan organizarea acestor centre de tip drive-thru.”

Pentru a afla dacă printre ”alte județe” se află și Bacăul, l-am întrebat pe Leonard Bulai, prefectul județului, dar răspunsul întârzie să apară.

Primul centru de vaccinare de tip drive-thru din București ar urma să fie în Piața Constituției, în fața clădirii Parlamentului. Acesta ar urma să aibă patru puncte de imunizare, direct din mașină.

În Cluj Napoca, centrul de vaccinare direct din mașină va fi pe platoul Sălii Sporturilor, iar la Deva va fi amenjat în parcarea unui centru comercial, chiar de sâmbătă. Se vor putea vaccina  500 de persoane pe zi.

Centrele de vaccinare drive-thru, adică mergi cu mașina și din mașină te vaccinezi, funcționează de ceva timp în țări, precum Spania, Portugalia, Germania, etc


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *