Current track

Title

Artist


Costul mediu al vieții în SUA depășește cu mult venitul mediu al majorității profesioniștilor

#Postat de on aprilie 22, 2021

Iată ceva care s-ar putea să vă surprindă: costul mediu al vieții în SUA depășește cu mult venitul mediu al majorității profesioniștilor. Vorbim despre asistenți medicali și asistenți sociali, pompieri și ofițeri de poliție, profesori de școală și medici pediatri, chiar dulgheri și ingineri. Ei sunt cei care mențin societatea în funcțiune și în prezent nu fac suficienți bani pentru a-și întreține familiile.

Venitul mediu al gospodăriei se ridică la 5.264 dolari pe lună înainte de impozite. Acest lucru lasă puțin sub 4.000 USD după impozite și nu include deduceri și asigurări de sănătate de bază sau împrumuturi studențești. Având în vedere toate acestea, gospodăria medie se scufundă în datorii cu aproximativ o mie de dolari pe lună. Gospodăria medie necesită acum două venituri. În trecut însă, gospodăriile cu două venituri obișnuiau să aibă bani în plus de cheltuit pe lucruri precum vacanțe sau școli private. În urmă cu doi ani, The New York Times a raportat veniturile și cheltuielile medii ale părinților cu doi copii. De nenumărate ori, au descoperit că și două venituri abia aduc suficiente bani în numerar, din moment ce plătești de la 500 la 2.000 de dolari pe lună pentru îngrijirea copiilor.

Motivul este simplu. Locul de muncă mediu nu a ținut pasul cu costul vieții. Nici măcar nu se apropie: Practic, jumătate din venitul lunar al unui părinte acoperă îngrijirea copilului, iar restul compensează costul vieții. Este destul de brutal. Întreținera unei familii a devenit un lux. CNN are un nou calculator online numit „Cât va costa să-ți crești copilul?” Potrivit unor astfel de calculatoare, a avea un singur copil adaugă aproximativ 17.000 de dolari pe an la costul anual de viață. La urma urmei, trebuie să-l hrănești și să-l îmbraci. Trebuie să vă mutați într-o casă sau un apartament mai mare. Acest lucru ar putea explica de ce rata natalității din SUA este cea mai scăzută din ultimii 32 de ani. Mai mult de 40% dintre cupluri declară că amână copiii și cumpără case din cauza instabilității financiare. Sursa: aninjusticemag.com

Tagged as

Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *