Current track

Title

Artist


Prima reuniune a primarilor din Zona Urbană Funcțională Suceava

#Postat de on aprilie 21, 2021

În cursul zilei de marți, 20 aprilie, la sediul Primăriei Suceava a avut loc o primă întâlnire a primarilor din Zona Urbană Funcțională (ZUF), ce cuprinde localitățile Suceava, Șcheia, Moara, Ipotești, Bosanci, Salcea, Adâncata, Pătrăuți și Mitocul Dragomirnei. S-a discutat despre înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public la nivelul ZUF și realizarea studiului de oportunitate pentru delegarea gestiunii serviciului de transport public. Au participat și reprezentanții firmei de consultanță de la București, care realizează Studiul de oportunitate pentru acest proiect și asigură consultanța juridică pentru înregistrarea acestei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară.

„Localitățile trebuie să stabilească lista de proiecte prioritare care să fie prinse în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană la nivelul zonei analizate pe care ne dorim să o aprobăm în Consiliul Local în cursul lunii iunie 2021. Vom avea întâlniri periodice în acest sens pentru respectarea acestui termen”, a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Zonă urbană funcțională reprezintă acea zonă formată din unul sau mai multe centre urbane cu caracter polarizator din punct de vedere socio-economic și localitățile înconjurătoare, între care există cel puțin o relație bazată pe migrație și navetism (datorată proximității); care împărtășesc una sau mai multe specializări funcționale și/sau caracteristici cultural-istorice; și care însumează o populație de cel puțin aproximativ 250.000 locuitori.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *