Current track

Title

Artist


Zeci de femei au primit consult medical gratuit la „Caravana cu medici” de la Slănic Moldova (Foto)

#Postat de on aprilie 19, 2021

Desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, proiectul „Caravana cu medici” și-a atins obiectivul la Slănic Moldova. Zeci de femei au beneficiat în mod gratuit de examene clinice de specialitate, ecografii mamare și le-au fost recoltate teste Papanicolau pentru screening-ul de cancer de col uterin.

La punctul de triaj s-au prezentat în total 58 de paciente, care au beneficiat de două sau trei consultații de specialitate. De asemenea au fost recoltate 43 de teste Papanicolau, ale căror rezultate vor fi transmise imediat ce vor fi gata, precizează Gheorghe Baciu, primarul Slănicului.

Pentru elevii claselor V – VIII au fost organizate sesiuni de educație medicală, susținute de studenți la medicină, colaboratori și voluntari în cadrul asociației.

 „Mulțumirile mele sincere, în numele comunității pe care o administrez, se îndreaptă către acești tineri inimoși, în frunte cu domnișoara Eliza , fiica comunității, care au venit să-și pună în valoare cunoștințele și pasiunea în sprijinul femeilor din localitate. Dumnezeu să le răsplătească înmiit și să-i ajute pentru a continua acest frumos și benefic proiect: „Caravana cu Medici”.

Mulțumesc conducerii Școlii, doamnei Mititelu, pentru sprijinul logistic, soților Botezatu Alina și Cosmin, de la Restaurantul Taverna Slănicului, pentru masa echipei de medici și doamnei Violeta Gurguță, pentru cazarea lor. Dumnezeu să vă răsplătească!”, mai spune Gheorghe Baciu, pe pagina de socializare.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *