Current track

Title

Artist


Comuna Dobreni a intrat în carantină

#Postat de on aprilie 18, 2021

Duminică, 18 aprilie, comuna Dobreni a intrat în carantină pe o perioadă de 14 zile, până pe 2 mai 2021.

Potrivit documentului emis de Prefectura Neamț circulația și staționarea în spațiile publice din interiorul zonei carantinate a persoanelor este interzisă cu excepția motivelor bine justificate (pe baza declarației pe propria răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator)Totodată, este strict interzisă intrarea / ieșirea în/din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene comunale și forestiere. Pentru cei care vor să tranziteze zona, de reținut este faptul „se permite tranzitarea zonei carantinate de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acesteia, fiind INTERZISĂ oprirea.

Instituirea carantinei este anunțată pe facebook de Vasilica Crețu, primarul comunei Dobreni: „Stimați cetățeni ai comunei Dobreni-Neamț, începând de astazi , 18.04.2021,ora 12.00 pentru a vă deplasa de la domiciliu la serviciu aveti nevoie de legitimație de serviciu ,adeverință de la angajator, restul deplasarilor le faceți pe baza de declaratie pe proprie raspundere ,formular tipizat ori scris de mână !!!! Declarație -formular ,vă putem elibera și de la Primărie !”

Inspectoratul de Jandarmi al Județului Neamț comunică:

”Misiuni specifice carantinei zonale, pe raza comunei Dobreni. Începând de astăzi, ora 15.00, timp de 14 zile, vom acționa împreună cu polițistii nemțeni, pe raza comunei Dobreni, pentru informarea, îndrumarea și verificarea respectării măsurilor specifice carantinei zonale instituite, atât la intrarea/ieșirea din localitate cât și în interiorul localității. Scopul desfășurării acestor misiuni este de a preveni și limita răspândirea infecțiilor cu SARS-CoV 2 și cu sprijinul cetățenilor, sperăm ca, la sfârșitul celor două săptămâni, acesta să fie îndeplinit.

Recomandăm cetățenilor comunei, precum și celor care tranzitează zona carantinată să manifeste responsabilitate în respectarea măsurilor specifice stabilite de autorități.

Modelul declarației pe propria răspundere pentru tranzitarea unei localități carantinate poate fi descărcat accesând link-ul:

https://stirioficiale.ro/storage/0Adeverinte/2603-Declaratie%20pentru%20tranzitare%20localitate.pdf

Fiți responsabili! Protejați-vă sănătatea voastră și a celor dragi!”

Tagged as

Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *