Current track

Title

Artist


Știrile pozitive ale zilei, 3 aprilie 2021

#Postat de on aprilie 2, 2021

1. MAI: Pentru slujbele de Paştele catolic, circulaţia va fi permisă între orele 20:00 şi 2:00 noaptea.

Circulaţia persoanelor în noaptea de 3 spre 4 aprilie va fi permisă între orele 20.00 și 2.00 noaptea pentru participarea la slujbele religioase organizate cu ocazia Paştelui catolic, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.
,,În noaptea de 3 spre 4 aprilie va fi permisă circulaţia persoanelor în intervalul orar 20,00 – 2,00 pentru a permite credincioşilor să participe la slujbele religioase organizate cu ocazia Paştelui Catolic. Purtarea măştii de protecţie în mod corect, acoperind gura şi nasul, rămâne obligatorie în spaţiile publice, inclusiv în locaşurile de cult pe timpul oficierii slujbelor religioase”, a declarat Monica Dajbog, la Centrul Naţional de Conducere Integrată, relatează Agerpres.

2. Ministerul Educației: „Se constată o tendinţă de scădere a numarului de cazuri  COVID”.

,,Conform datelor transmise şi asumate de către unităţile de învăţământ preuniversitar şi inspectoratele şcolare judeţene, se constată o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu COVID-19 atât în rândul elevilor, cât şi al personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic”, transmite ministerul.

3. Au reînceput plățile pe Măsura 2.

 4.500 de firme din peste 22.000 înscrise au primit ajutor de stat

Ministerul Economiei anunță că au reînceput plățile pe Măsura 2 de ajutor de stat pentru firmele afectate de pandemia de COVID-19.
Este vorba despre măsura privind capitalul de lucru pentru IMM-uri.Ministerul face apel la beneficiari să grăbească semnarea contractelor de finanțare admise, având în „vedere că au doar 20 de zile la dispoziție pentru acest lucru după primirea notificări”, avertizează Ministerul Economiei.

    4.  8 chirurgi ruși au continuat operația pe cord deschis, în timp ce spitalul era cuprins de flăcări

8 chirurgi ruși au continuat operația pe cord deschis în timpul unui incendiu FOTO: Profimedia Images
Chirurgii dintr-un spital din Rusia au dus la bun sfârșit o intervenție chirurgicală pe cord deschis, în ciuda faptului că spitalul fusese cuprins de un incendiu masiv.
Se crede că un scurt circuit a provocat incendiul la Centrul de chirurgie cardiacă din orașul Blagoveschensk, au declarat procurorii. Aproximativ 120 de angajați și pacienți au fost evacuați, în timp ce incendiul a cuprins 1.600 de metri pătrați din acoperișul clădirii, potrivit The Moscow Times.Opt chirurgi începuseră deja să opereze un pacient și au rămas în sala de operații de la primul etaj pentru a finaliza procedura, pentru că altfel pacientul ar fi murit, a spus primarul orașului pentru presa locală.
Intervenția a fost finalizată cu succes, după care chirurgii și pacientul au fost evacuați din clădire. Bolnavul a fost transferat la un spital regional pentru îngrijiri postoperatorii în stare stabilă.

5. Două momente de rugăciune de Vinerea Sfântă la Vatican: Patimile Domnului şi procesiunea Drumul Crucii

Papa Francisc va oficia în cursul serii din Vinerea Sfântă două momente de rugăciune: Patimile Domnului, la ora locală 18:00 în bazilica Sfântul Petru, şi procesiunea Drumul Crucii, la ora 21:00, care, la fel ca anul trecut, va avea loc pe esplanada bazilicii Sfântul Petru, şi nu la amfiteatrul roman Colosseum.

Potrivit Vaticanului, doar câţiva credincioşi vor fi admişi la Liturghiile Papei din cauza măsurilor sanitare, scrie DPA.

Pentru Francisc, în vârstă de 84 de ani, este în al doilea an în care celebrează săptămână sfântă şi Paştele sub restricţii severe din cauza pandemiei de COVID-19.

Paştele, care celebrează învierea lui Iisus, este cea mai importantă sărbătoare religioasă pentru creştini. (Sursa: Agerpres).

6. Primarul Chirica a dezvelit bustul lui Octavian Goga, înmormântat cu zvastica pe piept. Institutul Elie Wiesel: Goga a promovat o politică profascistă, în care antisemitismul s-a aflat la loc de cinste

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a dezvelit, ieri, un bust al lui Octavian Goga, politician acuzat de antisemitism, despre care istoricul Ilarion Țiu a scris că a fost înmormântat cu zvastica nazistă pe piept. Institutul Național pentru Studierea Holocaustului în România, Elie Wiesel, afirmă într-o luare de poziție transmisă G4Media.ro că, în calitate de om politic, Goga a promovat politicile profasciste, iar administrația locală ar trebui să menționeze acete date din biografia sa, din respect față de victimele progromului din 1941.
Totodată, a fost dezvelită și o placă informativă la casa în care a locuit Octavian Goga în perioada Primului Război Mondial, care se află în str. Gheorghe Asachi, nr. 9”, se arată într-o postare de ieri, de pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Iași.

7. Spitalul Sfântul Sava, povestea de succes a unui centru de excelență pentru îngrijiri paliative și recuperare medicală

Demnitate, confort și profesionalism: ghidată de aceste valori, psihologul Alina Ion a pus bazele Spitalului Sfântul Sava, un centru de excelență în îngrijire paliativă și recuperare medicală. În cei trei ani, de când spitalul a fost deschis, 2.100 de pacienți au beneficiat de serviciile sale.A fost construit special într-o zonă liniștită, departe de trafic și aglomerație, la începutul pădurii Pustnicul. Clădirea nouă, modernă, aflată la câțiva kilometri de București, are o secție cu 45 de locuri pentru recuperare medicală și una cu 65 de locuri pentru îngrijiri paliative.

8. Elevii intră în vacanţă, cei mai mulţi până în 4 mai. Autorităţile au prelungit vacanţa de primăvară în încercarea de a opri cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus

Elevii intră, vineri, în vacanţa de primăvară, prelungită printr-o modificare a structurii anului şcolar. Pentru cei mai mulţi dintre ei vacanţa se va încheia pe 4 mai. Clasele terminale vor face cursuri online în perioada 12 aprilie – 29 aprilie, transmite News.ro.Decizia prelungirii vacanţei a fost luată de autorităţi în încercarea de a opri cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus.

9. Utilizatorii Facebook vor avea acces la două fluxuri noi pe aplicația mobilă. Vor fi „ascunse” dacă nu sunt accesate în termen de 7 zile

Facebook le va oferi utilizatorilor aplicației mobile două fluxuri noi, pe lângă cel algoritmic: unul ordonat cronologic și altul compus din persoanele și paginile favorite. Acestea de numesc Favorites (Favoriți) și Recents (Recente), urmând, după cum sugerează numele, să se acomodeze postărilor prietenilor și entităților favorite și cele mai recente postări.

Pentru Favorites utilizatorul poate alege până la 30 de persoane și pagini. Doar conținutul acestora va fi afișat aici, însă tot pe baza algoritmului care stabilește ordinea postărilor din newsfeed. Recent va afișa postările de la cele mai noi la cele mai vechi, fără a fi neapărat o noutate în cadrul Facebook. Aceasta exista și până acum, ascunsă în secțiunea More, alături de multe altele.

10. Instanța a stopat masacrarea urșilor.

,,Este o victorie și o premieră istorică! Instanța a stopat masacrarea urșilor! FPAM a câștigat procesul la Curtea de Apel Constanța cu Ministerul Mediului privind anularea Ordinului 203/2009 – Procedura de stabilire a derogărilor de la măsurile de protecție a speciilor de floră și faună sălbatică.’ a declarat senatorul Marius Marinescu, pentru DC News.

Senatorul Marius Marinescu a subliniat importanța deciziei Curții de Apel Constanța care a anulat un ordin comun al Ministerului Mediului și al Ministerului Agriculturii care permitea uciderea urșilor. Ordinul din 2009 stabilea o serie de derogări de la măsurile de protecţie a speciilor de floră şi faună sălbatice.

11. Sony ar urma să anunțe Xperia 1 III și o variantă „Compact” pe 14 aprilie

Potrivit The Verge, anunțul a fost făcut prin bannerul canalului de YouTube al companiei, iar evenimentul va avea loc pe 14 aprilie, la ora 10:30 a României. Fără să anunțe exact ce va fi lansat, evenimentul este așteptat să cuprindă un nou vârf de gamă, Sony Xperia 1 III, și poate revenirea lui Xperia Compact, pentru a răspunde noului iPhone Mini.

Ultima dată când Sony a scos un telefon cu brandul „Compact” a fost în 2018, la lansarea Xperia XZ2 Compact. O versiune din 2021 a unui telefon „Compact” din partea Sony ar urma să aibă un ecran de doar 5,5 inch, puțin mai mare decât iPhone Mini.

12. Burse pentru elevi plătite din bugetul de stat. Valoarea minimă este de 100 de lei.

Începând cu acest an, elevii beneficiază de burse plătite din bugetul de stat fiind alocate în acest sens 536 milioane de lei. Cuantumul minim al burselor a fost stabilit la valoarea de 100 de lei (aprobat și asigurat din bugetul de stat), cuantum care poate fi majorat de autoritățile locale din bugetele proprii.

În acest sens, unitățile de învățământ au obligația să solicite în cel mai scurt timp sumele necesare pentru ca elevii să intre cât mai curând în posesia drepturilor acordate.Guvernul cere consiliilor locale să adopte hotărârile proprii prin care este asigurat cuantumul minim garantat de 100 de lei pentru toate tipurile de burse (de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social).

12.Cantine la scara blocului, proiectul guvernanților pentru a ajuta HoReCa. Bucătarii de fine dining au trecut de la stridii la fasole cu cârnați

Inline image

„Am fost forțați să gătim în stradă, mâncare de cantină. O experiență cu totul și cu totul inedită. Această tranziție aduce beneficii financiare, de supraviețuire, cât și emoționale”, spune Radu, patron și chef fine dining.

Toți bucătarii de fine dining vor lucra cot la cot cu cei de la shaormerii. Așa vei avea zilnic, la parterul blocului și ciorbă, și felul doi. Mâncarea este făcută exclusiv cu produse autohtone. Exporturile și importurile sunt oprite până la noi ordine.Momentan, autoritățile vor să vadă dacă există cerere și au de gând să deschidă mai multe cantine începând de luna viitoare.

13. Facebook face angajări, iar cei care obțin postul vor putea lucra de acasă. Care este salariul mediu

Facebook face angajări masive în România. Gigantul american își deschide birouri la Cluj-Napoca și are nevoie de 5 mii de angajați. Românii ar trebui să înceapă să completeze CV-ul. Facebook vrea 5 mii de trolli din România.

Vor lucra cot la cot cu 10 mii de indieni. Compania a făcut anunțul în cursul zilei de ieri, pe contul lor oficial de Facebook și avem deja și câteva detalii.

Ei spun că vor să controleze mult mai strict conținutul postat pe toate platformele deținute și să scadă numărul de știri false.

14. Tesla: livrările estimate pentru primul trimestru din 2021 au fost depășite, SUA și China sunt principalele piețe

Livrările producătorului american de automobile electrice Tesla au depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street în primul trimestru din 2021, cererea solidă compensând impactul deficitului global de cipuri, transmit Bloomberg şi Reuters, citate de Agerpres. Statele Unite şi China sunt cele mai mari pieţe pentru Model 3 şi Model Y.„Suntem încurajaţi de primirea făcută Model Y în China şi facem rapid progrese pentru a produce la întreaga capacitate. De asemenea, Model S şi Model X au fost „excepţional de bine primite”, se arată în comunicatul Tesla.

15. A fost reținut de Poliția din Catalonia, după ce a escaladat fără echipament de protecție una dintre cele mai înalte clădiri din Europa: Hotelul Melia din Barcelona.

Cascadorul George King, devenit cunoscut după ce a urcat cu mâinile goale până în vârful unui celebru zgârie-nori din Londra, The Shard, a reuşit o nouă performanţă similară după ce a escaladat vineri una dintre cele mai înalte clădiri din Europa, hotelul Melia Barcelona Sky, fără să utilizeze echipamente de siguranţă, relatează Agerpres, conform Reuters.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *