Current track

Title

Artist


Spaniolii și-au încheiat misiunea de Poliție Aeriană din România

#Postat de on aprilie 2, 2021

Detașamentul ”Paznic” al Forțelor Aeriene Spaniole (Ejército del Aire) și-a încheiat misiunea din România la finalul lunii martie.

Cele 6 aparate Eurofighter Typhoon și cei 130 de militari iberici au fost dislocați timp de două luni, de la începutul lui februarie, pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

În perioada petrecută în România, spaniolii au executat peste 200 de misiuni de antrenament și sub 10 misiuni reale de Poliție Aeriană, conform locotenent-colonelului Jose Enrique Hernandez Medel, comandantul detașamentului.

Antrenamentele au constat preponderent în exersarea decolărilor în alarmă și în misiuni în comun cu aparatele românești.

Foto: Estado Mayor de la Defensa. EMAD. España

Spaniolii au venit pentru prima dată în România după ce, în 2014, la nivelul NATO s-a decis instituirea misiunilor de enhanced Air Policing (Poliție Aeriană întărită) pe flancul estic al Alianței.

Practic, statele din această zonă, România și Bulgaria, sunt ajutate de aliații din NATO în efectuarea misiunilor de Poliție Aeriană. De asemenea, prezența unor militari din țări puternice e un semnal de descurajare al unor ipotetice agresiuni.

Poți afla ce înseamnă și cum se execută misiunile de Poliție Aeriană ascultând podcastul nostru pe această temă:

VIDEO

Sursa: defenseromania.ro


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *