Melodia curentă

Titlu

Artist


Întâlnire între prefect și reprezentanți ai industriei HoReCa

Scris de pe martie 23, 2021

Prefectul Leonard Ioan Bulai, a avut o întâlnire cu Nicolae Rusei, Răzvan Boldor, Andrei Pătrașcu, Octavian Olaru, reprezentanți ai industriei  HoReCa. Discutiile au vizat problemele cu care se confrunta HoReCa în această perioadă de restricții. 

În cadrul întâlnirii, s-a precizat că unii reprezentanți au primit fonduri de susținere în perioada pandemiei în anul 2020, însă au exprimat dorința de a fi acordate aceste fonduri tuturor celor din industrie.

De asemenea, au solicitat să li se permită funcționarea în condiții de siguranța cu respectarea măsurilor sanitare. Precum și aplicarea măsurilor de restricții pentru toti agenții economici.

Au solicitat sa se revină asupra modului de calcul a RIC (rata de incidență cumulată a imbolnavirilor de Covid 19)  cu excluderea focarelor.

Au solicitat sa participe la ședințele Comietul Județean pentru Situații de Urgenta (CJSU) Bacau în cadrul cărora se iau masuri privind HoReCa.

Au solicitat, de asemenea și sprijin pentru ca, la nivelul Consiliului Local Bacau, sa se aprobe reducerea taxelor pt un an de zile pentru agentii economici din domeniul HoReCa, pe perioada stării de alertă, proporțional cu capacitatea de funcționare a acestora.

Prefectul Leonard Ioan Bulai  a dorit sa discute deschis problemele ridicate de aceștia pentru a identifica concret modul de sustinere a acestui sector la nivel local, în perioada supusa restricțiilor.

Pentru soluționarea solicitărilor, se va reanaliza posibilitatea modificării modului de calcul a RIC, potrivit legislației. Reprezentanții HoReCa vor avea un invitat in unele ședințe în care se pot stabili masuri de sprijin al acestora.

Pentru reducerea taxelor la nivelul consiliului local, prefectul va solicita în județ uat-urilor sa analizeze posibilitatea adoptării de hotarari pentru reducerea taxelor pentru reprezentanții HoReCa și va media un dialog cu primarii in acest sens.

Totodată, prefectul a solicitat reprezentantilor din industria HoReCa sa facă propuneri pentru a se stabili și aplica masuri pentru diminuarea ratei de incidență cumulata în județ.

Una din aceste propuneri este realizarea unei  colaborari pentru a derula  o campanie de informare mai buna pentru cetățeni, pentru respectarea stricta a măsurilor igienico-sanitare și de distanțare sociala în toate sectoarele de activitate.

Ca reprezentant al Guvernului in teritoriu, prefectul va înainta propunerile de modificări legislative în domeniu catre ministerele responsabile.

Sursa: Institutia Prefectului


Opiniile cititorului

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *