Current track

Title

Artist


Locuri de parcare pe hârtie sau chiar vor exista? Se lucrează la regulament

#Postat de on martie 20, 2021

În Bacău e forfotă mare de când s-a auzit că fiecare va avea parcarea lui. Se fac tabele, se semnează, se trimit e-mail-uri, dar întrebarea este: înainte să închiriezi, de exemplu -parcări rezidențiale, nu trebuie să și existe ?

În spatele blocurilor sunt parcele nedelimitate, nemarcate, neigienizate, iar unii președinți de asociație sau șefi de scară vin și-ți spun că acolo ai putea să-ți închiriezi un loc de parcare?! Câte locuri sunt? ”

Copacul trebuie să rodească întâi, apoi faci dulceață”

La începutul luni februarie, viceprimarul Liviu Miroșeanu, contactat de jurnaldebacau.ro, spunea că Bacaăul va avea 26.000 de locuri de parcări rezidențiale. ”Un vis al băcăuanilor ar putea deveni realitate – un pas spre normalitate: parcările rezidențiale. Acesta este un proiect pe care îl doresc pus în practică în foarte scurt timp. Proiecte similare au fost implementate cu succes în alte orașe, și nu văd niciun impediment pentru care să nu procedăm la fel. De altfel, în perioada 2012 – 2016, în timpul administrației liberale, s-au făcut pași importanți, s-a lucrat la întocmirea unui regulament, dar, ulterior, totul a fost abandonat.” – Liviu Miroșeanu – viceprimar Bacău

La începutul luni martie, Liviu Miroșeanu a prezentat Regulamentul parcărilor rezidențiale din Bacău, întocmit astfel încât fiecare posesor de autoturism proprietate personală să poată beneficia de un loc de parcare, în proximitatea locuinței sale.

Astăzi e președinte

”Mi-am asumat foarte serios sarcina de președinte al Comisiei pentru parcări. Lucrăm într-un ritm accelerat la regulamentul pentru parcări publice şi parcări rezidenţiale, iar dorința mea este ca, în cel mai scurt timp, acesta să poată intra în dezbatere publică. Așa cum spuneam și zilele trecute, acest regulament ține cont de foarte multe păreri venite din partea dumneavoastră. Îmi doresc ca la final, regulamentul să fie unul clar, concis, deloc stufos și să satisfacă cât mai multe dintre dorințele exprimate.” – Liviu Miroșeanu


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *