Current track

Title

Artist


Teatrul Bacovia lansează la apă „Pluta cu Teatru” (Foto)

#Postat de on martie 19, 2021

Dacă până acum iubitorii de teatru din Bacău puteau viziona spectacolele în sală sau la Amfiteatru, la Insula de Agrement, Eliza Noemi Judeu, managerul Teatrului Municipal Bacovia vine cu un proiect inedit, revoluționar, numai bun de lansat la apă: „Teatrul pe Plută” sau „Pluta cu Teatru”. Proiectul ca avea o reprezentare spectaculară ce se dorește a fi o reiterare a istoriei râului Bistrița și a transportului de lemn.

„Pluta cu Teatru” este, practic, o ambarcațiune de dimensiuni medii (16m/7m), un cataraman ce poate efectua plimbări pe lacul de la Insula de Agrement. Potrivit inițiatoarei proiectului,„Pluta cu Teatru” poate reprezenta un mijloc inedit de a atrage turiștii, care, pe lângă o plimbare în jurul insulei, vor putea fi și spectatorii unor producții inedite de teatru.

„Pluta cu Teatru” reprezintă proiectul TEATRULUI MUNICIPAL Bacovia pentru sezonul estival și poate include și alte tipuri de activități pe lângă reprezentația de spectacole de teatru:

Culturale

-prezentare /vizionare de filme

-vernisarea unor expoziții importante de pictură.artă fotografică

-lansări de carte

Sociale

-închiriere ședințe foto (nunți, zile de naștere,onomastice, absolvire gimnaziu/liceu/facultate,etc)

-închiriere evenimente

-închiriere pentru diverse întâlniri de afaceri

„Pentru realizarea acestui proiect , Teatrul Municipal Bacovia și-a identificat un real partener în societatea Ship Design Group din Galați. SHIP Design Group (SDG) este o companie de arhitecți , ingineri și consultanți navali. SDG oferă un set complet de servicii de proiectare și consultanță, începând cu etapele de proiectare initiale până la informații de producție. În urma unei solicitări din partea conducerii teatrului, reprezentanții firmei au prezentat managerului instituției proiecte generoase de design/utilitate/construcție a Plutei cu Teatru. Întâlnirea a avut loc la sediul firmei, în Galați, la 17 martie 2021”, precizează managerul Teatrului Bacovia pe pagina de socializare.

Proiectul „Pluta cu Teatru” are la bază proiectul de management al Elizei Judeu și ține cont de toate prevederile legale cu privire la zădărnicirea combaterii cu Sars-Cov 2, devine punct principal în dezvoltarea turismului cultural pe raza municipiului Bacău și poate reprezenta o sursă importantă de venit la bugetul teatrului și al municipalității.

Perioada de activități posibile pe acest tip de ambarcațiune este de 6 luni (mai, iunie, iulie, august, septembrie, octombrie).


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *