Current track

Title

Artist


Nelu Iordache, patronul Blue Air, 12 ani şi 6 luni de închisoare pentru delapidarea companiei

#Postat de on martie 19, 2021

Tribunalul Bucureşi l-a condamnat pe omul de afaceri Nelu Iordache la o pedeapsă de 12 ani şi jumătate de închisoare pentru o evaziune fiscală de aproape 2 milioane de euro şi delapidarea companiei aeriene Blue Air Transport Aerian SA (devenită Bata Sky Imobiliare SA). Omul de afaceri Nelu Iordache, patronul firmei de construcţii Romstrade şi al companiei low cost Blue Air, a susținut proiectul Aeroportului București Sud al Guvernului Dăncilă, el deținând terenuri în zona aeroportului planificat, unde ar fi urmat să opereze compania aeriană.

În anul 2012, Nelu Iordache a anunțat că firma sa, Romstrade, va construi un aeroport internațional privat, care ar fi trebuit finalizat în 2014. Acesta se va afla la 22 de kilometri de Bucureşti și 40 de kilometri de Giurgiu, iar șantierul ar fi urmat să coste circa 200 milioane de euro.

Planurile au fost suspendate după ce Nelu Iordache a fost arestat pentru deturnarea fondurilor europene tocmai în favoarea acestui proiect.

Foto: Nelu Iordache

Nelu Iordache a fost trimis în judecată de DNA în acest dosar în iunie 2018.

Potrivit procurorilor, între februarie şi aprilie 2011, Nelu Iordache, administrator al Bata Sky Imobiliare, a înregistrat în contabilitatea companiei achiziții fictive de materiale publicitare promoționale în valoare de peste 9 milioane de euro, din care TVA de aproape 2 milioane de euro.

Iordache mai are trei dosare în derulare

Iordache ar fi prejudiciat bugetul de stat cu cele aproape 2 milioane de euro, reprezentând TVA dedus în mod nelegal.

Ulterior, până în luna ianuarie 2014, inculpatul Iordache Nelu și-a însușit în mod necuvenit suma de 47.311.243 lei, pe care a „justificat-o” prin simularea unui împrumut pe care l-ar fi acordat firmei SC Bata Sky Imobiliare SA. În acest sens, a încheiat un contract prin care a atestat în mod neadevărat că a împrumutat societatea cu suma de 11.000.0000 euro”, au arătat procurorii DNA, după cum spun cei de la newsweek.ro.

Nelu Iordache este trimis în judecată în alte trei dosare aflate în diverse stadii pe rolul instanţelor.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *