Current track

Title

Artist


Laura Stoica: 15 ani de la moartea unui ”actor grăbit” (Video)

#Postat de on martie 9, 2021

În urmă cu 15 ani, pe 9 martie 2006, un cumplit accident de circulație petrecut pe șoseaua București-Urziceni, la ieșire din localitatea Sinești, i-a curmat viața Laurei Stoica. O cântăreață cu o voce inconfundabilă, considerată drept cea mai importantă solistă rock din România și una dintre cele mai puternice și originale personalități feminine ale scenei muzicale autohtone. 

Artista a murit, la 38 de ani, alături de cel ce urma să-i devină soţ, bateristul Cristian Mărgescu, 36 de ani, (ex-Metrock). Solista era însărcinată în trei luni.

Laura Stoica s-a lansat în 1990, la festivalul de la Mamaia, unde a câștigat premiul I, la secțiunea de interpretare, cu piesa ”Dă, Doamne, cântec”. Un an mai târziu, a fost declarată cea mai bună solistă pop-rock, iar melodia „Un actor grăbit”, compusă de Bogdan Cristinoiu, a fost aleasă piesa anului, apoi a devenit hit. Talent remarcabil, personalitatea puternică şi o frumuseţe aparte, Laura Stoica a reuşit să creeze o imagine şi un stil original, fiind prima rockeriţă modernă a României.

A avut mai multe prezențe la Festivalul ”Cerbul de Aur” și câștigă premiul I pentru debut discografic, cu single-ul ”Un actor grăbit” (1992). În perioada 1990–2005 realizează patru albume, evoluează în peste 700 de concerte și spectacole, pe scenele românești și în străinătate, și are peste 650 de apariții televizate.

Povestea de viață a Laurei Stoica a fost la fel de fulgerătoare ca melodiile pe care le cânta. De la o carieră frumoasă, dar care o ținea mereu pe drumuri și departe de planurile personale, la un final tragic, exact atunci când simțea că și-a găsit marea iubire și împlinirea pe acest pământ. 

Laura Stoica a crezut mult timp că nu poate avea copii și că acest lucru, alături de faptul că nu avea încă o familie, până la 38 de ani, erau, spunea ea, prețul pe care îl plătea pentru succesul ei muzical. A plecat din viață ca un ”actor grăbit” pe care chiar ea îl cânta și îl aclama de fiecare dată pe scenă, ca un imn. Drum lin printre stele, Laura Stoica!


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *