Current track

Title

Artist


Atleta Claudia Costiuc, medalie de aur la Naţionalele de Juniori

#Postat de on martie 8, 2021

La sfârşitul săptămânii trecute, atleții Clubului Sportiv Municipal „Dorna” Vatra-Dornei au participat la etapa finală a Campionatului Național de Juniori 2. Competiţia, care se adresează sportivilor cu vârsta sub 18 ani, a avut loc în Sala de Atletism „Ioan Soter” din București. Sportivii dorneni au cucerit un  titlul de campion național, unul de  vicecampion național și o medalie de bronz.

Astfel, la proba de 800 metri, Claudia Ionela Costiuc a câştigat medalia de aur  și titlul de campion național, cu timpul de 2 minute, 11 secunde, 73 de sutimi, iar în proba de 400 de metri a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului.

Nu în ultimul rând, în ștafeta de 4×400 de metri, echipajul format din atleții David Covasneanu, Robert-Petru Kore, Alexandru Prâsneac şi Adelin Pop a făcut o cursă fantastică, iar la final s-a clasat pe locul II și au câștigat medalia de argint. Cu timpul de 3minure,15 secunde, 25 de sutimi, dornenii s-au situat după echipajul de la CSS Ploiești (timp 3:14.64).

Cristian Prâsneac, profesor la CSM „Dorna” Vatra-Dornei, a declarat că este încântat de evoluția Claudiei Costiuc, cea care în cursa de 800 metri a reușit un personal best (2:11.73) ce dă speranțe ca, după sezonul de aer liber, să reușescă baremul pentru participarea la Campionatul Mondial U20 Nairobi -Kenya, Campionatul European U20 Talinin-Estonia și Campionatul U18 Rieti-Italia.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *