Current track

Title

Artist


Transfer de teren, pentru construirea unui nou spital

#Postat de on martie 5, 2021

Consiliul Județean Suceava se reuneşte astăzi, 5 martie, într-o ședință extrordinară, pentru a aproba preluarea de către Compania Națională de Investiții a unui amplasament de la Spitalul Vechi, în vederea construirii unei clădiri monobloc în care se vor amenaja un spital pentru copiii şi altul de boli infecțioase. Terenul respectiv are o suprafață de 15.188 mp, iar în prezent este proprietate publică a județului și se află în administrarea Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

În proiectul de hotărâre se arată că, prin realizarea obiectivului de investiții propus – respectiv construcția unei clădiri monobloc pentru Pediatrie, Obstetrică și Ginecologie și a uneia pentru boli infecțioase – vor fi „eliminate disfuncționalitățile actuale și vor fi eficientizate serviciile medicale și hoteliere oferite pacienților pediatrici și pacienților cu patologie infecțioasă. În aceste noi condiții, respectarea normelor epidemiologice în vigoare va duce la asigurarea îngrijirii medicale atât în condiții de epidemie/pandemie, cât și în condiții normale”.

De precizat că Programul național de construcții de interes public sau social prevede ca amplasamentele destinate construcțiilor care se realizează se predau de către beneficiari pe perioada realizării investiției, pe bază de protocol, libere de orice sarcini, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, care va realiza investiția prin Compania Națională de Investiții.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *