Current track

Title

Artist


„Dacă poliţiştii de la IPJ Bacău şi-ar fi făcut treaba ca la carte, nu am fi azi aici”, spun șefii din Poliția Română. Ce l-a determinat pe criminalul din Onești să facă baia de sânge (Foto)

#Postat de on martie 2, 2021

La nici 24 de ore de la dublul asasinat dintr-un apartament din Onești, unde un bărbat de 68 de ani a înjunghiat mortal doi muncitori, conducerea Poliției Române a venit astăzi să analizeze modul în care polițiștii și forțele de ordine au gestionat incidentul. Adjunctul inspectorului general al Poliției Române, chestorul de poliție Florentin Brăcea, chestorul de poliție Alexandru Scurtu, directorul S.I.A.S.-I.G.P.R. și comisarul-șef de poliție Anton Cristian Gheorghe, director adjunct al D.I.C.-I.G.P.R., le-au explicat ziariștilor, în cadrul unei conferințe de presă, filmul evenimentelor, care s-au succedat pe parcursul a peste cinci ore.

Potrivit declarațiilor oficialilor Poliției Române, bărbatul care a ucis doi muncitori într-un apartament din Oneşti a sunat de trei ori la 112 şi a discutat cu operatorul, apoi cu adjunctul şefului Poliţiei Oneşti, pe care îl cunoștea, dar și cu negociatorul, care fusese chemat din ziua sa liberă şi a ajuns după mai bine de o oră.

Filmul evenimentelor

Polițiștii spun că primul apel la 112 a fost făcut la 11.47, de bărbat care ameninţa că va folosi un cuţit şi că are o problemă cu un litigiu. Apelul s-a întrerupt când a fost transferat, iar primul echipaj ajuns acolo la 11.52.

La ora 11.55 s-a constituit grupa operativă formată din 17 poliţişti, un negociator şi o echipă de intervenţie de la SAS Bacău. A fost informat şi un procuror de la Parchetul Judecătoriei Oneşti.

La 14:38 agresorul a sunat iar la 112 şi a anunţat că are două persoane legate şi a solicitat să i se restituie actul de proprietate al apartamentului pe care l-a deţinut sau 300.000 de euro, ameninţând că dacă aude mişcări va executa ostaticii. Operatorul de la 112 a cerut să vorbească cu unul dintre sechestraţi, iar acesta a precizat că a fost ameninţat că va fi ucis dacă se aud mişcări pe stradă sau la uşa apartamentului. Apelul a durat 5 minute şi 41 de secunde. 

La ora 16:39 agresorul a apelat din nou 112 cerând să i se facă legătura „cu persoane mai importante” pentru că nu are nevoie de Poliţie. Timp de peste 12 minute, operatorul de la 112 a încercat să îl calmeze, însă la scurt timp situaţia a degenerat. În tot acest timp, toată zona a fost împânzită de polițiști de la trupele speciale, o grupă fiind mobilizată la etajul al doilea al blocului, gata de intervenție.

Ordinul de intervenție a fost dat, spun polițiștii, după ce, din interiorul apartamentului s-au auzit zgomote și strigăte. Atunci, trupele speciale au spart ușa, și au tras la început cu gloanțe de cauziuc, după care au tras patru focuri cu muniție reală în direcția agresorului, pe care l-au împușcat.

Gheorghe Moroșan, criminalul din Onești

Anchetatorii susțin că în atitudinea agresorului s-a produs „un declic” în momentul în care unul dintre muncitorii sechestrați a încercat să îl lovească. Atunci, agresorul început să îi lovească pe amândoi cu cuțitul și a decis să îi suprime.

În ceea ce privește modul de gestionare a situației de către polițiștii din Bacău și Onești, unul dintre oficialii Poliției Române a concluzionat:”Nu suntem aici dacă poliţiştii de la IPJ Bacău şi-ar fi făcut treaba ca la carte”. Aceasta a precizat că nu se poate pronunţa cu privire la eventuala vinovăţie a vreunuia dintre cei care au intervenit și a dat dă asigurări că cei care au greşit vor plăti.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *