Current track

Title

Artist


În trimestrul IV din 2020, județul Vaslui a menținut o capacitate de cazare utilizată dintre cele mai mari din țară

#Postat de on februarie 24, 2021

În trimestrul IV din 2020, județul Vaslui a menținut o capacitate de cazare utilizată dintre cele mai mari din țară, cu 16,7%, peste județe cu potențial turistic recunoscut, ca Timiș sau Prahova.

Industria hoteliară din județul Vaslui nu a fost afectată la sfârșitul anului mai mult decât cea din restul țării, cu toate că potențialul turistic al zonei, se știe, nu este unul mare.

Hotelurile au înregistrat cel mai mare indice de utilizare (24,2%) în zona turistică a staţiunilor balneare. Este un fenomen firesc pentru sfârșitul de an.

Pe judeţe, cea mai mare pondere a capacităţii de cazare turistică în funcţiune o deţine judeţul Braşov cu 13,3%, urmat de municipiul Bucureşti cu 9,5%, judeţul Prahova cu 5,5%, judeţul Vâlcea cu 5%, judeţul Cluj cu 4,5%, judeţul Bihor cu 4,2%, judeţele Constanţa şi Suceava (fiecare cu câte cu 4%).

Cea mai mare parte a sosirilor turiştilor străini (82,2%) înregistraţi în trimestrul IV 2020 a provenit din ţări situate în Europa (82,1% din totalul înnoptărilor turiştilor străini).


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *