Braconaj cu laţuri. Niciun animal nu-i sperie pe braconieri. Ursul – o delicatesă culinară
#Postat de Catalin Cojocaru on februarie 21, 2021
Indiferent dacă ne referim la comerțul cu piei de căpriaoră sau la carnea de urs, traficul ilegal de animale sălbatice este în creștere. Braconajul este încurajat și de obiceiurile culinare. Ocolul Silvic Livezi duce o luptă continuă cu braconierii.

foto: ilustrativ
”Acţiunile de combatere a faptelor care contravin regimului silvic şi cinegetic constituie una dintre activităţile principale ale personalului silvic din cadrul Ocolului silvic Livezi. La ultimele acţiuni de patrulare din fondul forestier naţional pe parcursul cărora au fost identificate fapte de braconaj prin instalarea de laţuri pentru capturarea de exemplare din speciile de căprior şi mistreţ (UP IV Brătila, u.a. 99, trupul Dealul Mare, Deleni – făptuitorii provin din satul Drăgugeşti, comuna Helegiu). Dispozitivele au fost demontate şi confiscate.”
Carnea de urs e la mare căutare
Există o piaţă a cărnii de urs inclusiv în România. Restaurante autohtone au în meniu cunoscuta „labă de urs”, pastramă de urs sau chiar friptură făcută din carnea amintitului animal sălbatic. Preţurile sunt între 600 şi 800 de lei, iar delicatesa este căutată de bogaţi.
