Current track

Title

Artist


Primăria Onești asigură, gratuit, microciparea și sterilizarea câinilor cu stăpân!

#Postat de on februarie 18, 2021

Primăria municipiului Onești prin SC DPP asigură, gratuit, microciparea și sterilizarea câinilor cu stăpân. Astfel, Practic, proprietarul câinelui trebuie doar sa sune la un număr de telefon ce va fi pus la dispoziție de municipalitate, iar angajații DPP vor prelua cainele și se vor ocupa de toate procedurile necesare și apoi îl vor înapoia deținătorului.

Aceste măsuri alături de multe altele fac parte din Regulamentul privind întreţinerea şi circulaţia câinilor cu stăpân în municipiul Onești ce se află pentru 30 de zile în consultare publica, pe site-ul primăriei, urmând ca apoi sa fie aprobat în cadrul ședinței Consiliului Local.

S-a luat decizia elaborării acestui regulament din cauza înmulţirii necontrolate a câinilor fără stăpân, dar şi ca urmare a deţinerii animalelor de companie fără ca acestea sa fie înregistrate și sterilizate.

Cu toate că au fost luate măsuri repetate pentru capturarea câinilor fără stăpân şi transportul acestora în adăpostul public autorizat, nu se observă o scădere substanţială a numărului lor, existând în continuare riscuri pentru sănătatea cetăţenilor.

Regulamentul privind întreţinerea şi circulaţia câinilor cu stăpân în municipiul Onești poate fi studiat pe site-ul instituției,www. onesti.ro și in maximum 30 de zile pot fi aduse propuneri de îmbunătățire sau corectare a actualului proiect.

“Prin adoptarea acestui regulament speram sa nu mai existe caini abandonati pe străzile din Onești. Se dorește înlăturarea cauzei și nu a efectului”, spune primarul municipiului Onești, Laurențiu Neghină. Edilul a mai precizat ca a fost demarată și procedura de extindere a  adăpostului de câini pentru a putea găzdui 1.000 de patrupede, față de 600, în prezent.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *