Current track

Title

Artist


Agenția Spațială Europeană angajează astronauți pentru prima data în ultimii 11 ani. Care sunt condițiile

#Postat de on februarie 12, 2021

Agenția Spațială Europeană (ESA) angajează astronauți pentru prima dată în ultimii 11 ani.

Perioada de recrutare începe în data de 31 martie și se încheie în data de 28 mai, iar femeile sunt încurajate să aplice, în încercarea Agenției de a „extinde diversitatea de gen”, conform unui comunicat ESA, relatează CNN.

„Pentru a ajunge mai departe ca niciodată, trebuie să ne lărgim orizonturile mai mult ca niciodată. Acest proces de recrutare este primul pas”, se menționează în comunicat.

De asemenea, persoanele cu dizabilități sunt îndemnate să aplice.

Diversitatea la ESA nu se referă doar la origine, vârstă, mediu sau sex, ci și la dizabilități fizice”, a declarat David Parker, directorul „Explorării umane și robotice” a ESA.

Candidații vor trebui să treacă de un proces de selecție în șase pași, care este programat să se încheie în octombrie 2022.

De asemenea, viitorii posibili astronauți trebuie să aibă o înălțime cuprinsă între 153 și 190 cm, să cunoască limba engleză și să aibă o diplomă de studii superioare în științe ale naturii, inginerie sau medicină.

În cee ace privește vârsta, candidații trebuie să aibă între 27 și 37 de ani și să aibă cel puțin trei ani experiență de muncă în domeniile de interes.

Sursa: CNN

Tagged as

Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *