Current track

Title

Artist


Vremea se schimbă RADICAL peste câteva ore!

#Postat de on februarie 11, 2021

Începând de astăzi, joi,11 februarie,vremea va intra într-un proces de rãcire accentuatã ce va cuprinde întrega ţarã, dar ziua va fi deosebit de caldã în sud, sud-est şi local în centru. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad în nordul Moldovei şi 18 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei, iar cele minime, în general, între -14 şi -2 grade, cu cele mai scãzute valori în vestul, nordul, nord-estul şi centrul teritoriului, unde va fi ger, anunță jurnaldevreme.ro. Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii în sudul, estul şi centrul ţãrii şi local în rest.

În prima parte a zilei vor fi mai ales ploi, iar la munte, în vest şi nord-vest vor fi precipitaţii mixte şi pe spaţii mici polei. Începând de dupã-amiazã vor predomina ninsorile în regiunile vestice şi nord-vestice, la munte, în Maramureş, Transilvania, Moldova, iar în special noaptea în Muntenia şi în Dobrogea, unde se va depune strat nou de zãpadã. Local cantitãţile de precipitaţii vor depãşi 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în sud-est, se vor semnala descãrcãri electrice. Vor fi condiţii de polei. Local şi temporar vântul va avea intensificãri, îndeosebi în regiunile sudice, estice şi centrale, cu rafale, în general, de 55…75 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 100…120 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada.

Vineri (12 februarie)
Vremea va fi deosebit de rece, geroasã în special la începutul zilei în vest, nord şi centru, iar noaptea în cea mai mare parte a ţãrii şi vântul intens din majoritatea regiunilor va amplifica senzaţia de frig. Temperaturile maxime se vor încadra între -12 grade în nordul Moldovei şi în Transilvania şi -1…0 grade în regiunile sudice; minimele termice vor fi cuprinse în general între -18 şi -8 grade. Cerul va fi temporar noros şi vor fi ninsori în general slabe, local în zonele montane şi în sud-est şi pe arii restrânse în centru şi nord.

Vântul va continua sã prezinte intensificãri în toate regiunile, cu viteze mai mari la munte, unde rafalele vor depãşi 100…120 km/h pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, precum şi în est, centru şi sud-vest, în general cu 65…75 km/h, iar temporar ninsorile vor fi viscolite. Izolat se va semnala ceaţã cu depunere de chiciurã.

Sâmbătă (13 februarie)
Vremea se va menţine deosebit de rece, geroasã la începutul zilei în majoritatea zonelor, iar noaptea în regiunile centrale şi local în sudul şi în vestul ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -11 şi -1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse între -17 şi -7 grade, mai scãzute în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorãri seara şi noaptea în nord şi nord-vest unde local va ninge.

Deşi în diminuare faţã de intervalul anterior în majoritatea zonelor, vântul va continua sã prezinte intensificãri mai ales ziua la munte, cu rafale de 80…100 km/h pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, în Moldova unde se vor depãşi local 60…70 km/h şi cu viteze mult mai mici pe alocuri şi în restul zonelor, spulberând local zãpada şi amplificând senzatia de frig. Pe arii restrânse va fi ceaţã cu depunere de chiciurã.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *