Current track

Title

Artist


Roboții pot fi, pentru elevi, o alternativă la gaming

#Postat de on februarie 11, 2021

La Concursul NEXTLAB.TECH pot participa elevi din clasele II-IX.

În cadrul proiectului, elevii învață să programeze roboței bazați pe Arduino și să lucreze în Open Roberta, Mixly, Arduino IDE şi C. În concurs sunt înscriși peste 30.000 de elevi din toată ţara, o cifră care rivalizează cu olimpiadele școlare.

Mulți adulți se tem că roboții le vor „fura” locurile de muncă în viitorul apropiat.

Copiii înțeleg, însă, foarte bine că mașinile vor fi instrumentele cu care vor lucra în viitor și sunt încântați de acest lucru, a declarat prof. univ. dr. Răzvan Bologa, managerul NEXTLAB.TECH, cel mai mare concurs de robotică din ţară.

Răzvan Bologa – care predă la Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, din cadrul ASE București – vrea ca în 2021 să atingă cifra de 150.000 de elevi înscriși și educați în informatică și robotică.
Centrul Județean de Excelență Vaslui s-a clasat pe locul II în clasamentul roboșcolilor, stabilit în urma Concursului de robotică școlară NEXTLAB.TECH.

Zece elevi din Bârlad, care frecventează cursurile acestui centru, s-au clasat în top 250 robocampioni, iar dintre aceștia, șapte se numără printre primii 100. 

În topul celor 100 de robocampioni s-au mai clasat încă trei elevi din Vaslui, mai exact de la Liceul „Mihail Kogălniceanu”, Școala Gimnazială „Constantin Parfene” și Palatul Copiilor.

,,În clasamentul Concursului Național de roboticã Nextlab, Centrul Judțean de Excelență Vaslui s-a situat pe locul al II-lea pe țară în topul școlilor din România. Dintre cei 10 elevi calificați, 7 elevi s-au calificat în Top 100 robocampioni, iar alți 3 elevi s-au calificat în Top 250 robocampioni, dintr-un total de 1400 de participanți la nivel național”, a transmis directoarea Centrului Județean de Excelență Vaslui.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *