Current track

Title

Artist


Un medic român a fost paralizat temporar, la scurt timp de la rapelul vaccinului

#Postat de on februarie 4, 2021

Momente de panică pentru o femeie, medic ORL în Vălcea, care a decis să se vaccineze! După ce s-a imunizat cu cea de-a doua doză de vaccin anti-COVID, aceasta s-a confruntat cu probleme care au speriat-o cumplit. Doctorița ORL a suferit de o paralizie facială temporară și a fost inconștientă preț de ceva timp.

Femeia s-a vaccinat pentru a se proteja împotriva virusului SARS- COV 2. După prima doză se pare că femeia nu a avut nimic, însă după al doilea vaccin lucrurile au luat o întorsătură neplăcută. Potrivit medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, medicul ORL a suferit de o paralizie facială temporară și a fost inconștientă preț de ceva timp. Aceasta și-a revenit însă repede și se află în afară oricărui pericol, dar a mers la o clinică privată pentru analize suplimentare. Conform medicilor, femeia nu ar suferi și de alte boli. 

Paralizia temporară, o reacție adversă a vaccinului mai puțin frecventă 

Potrivit prospectului, cele mai des întânite simptome cu care se pot confrunta cei care își fac vaccinul sunt durere și umflare la locul injecției, oboseală, frisoane, febră, ganglioni limfatici umflați sau sensibili la subraț, dureri de cap, dureri musculare și articulare, greață și vărsături. Acestea însă trec imediat sau la câteva zile de la imunizare. 

Pe de altă parte, există și simptome mai puțin plăcute care pot apărea, însă, potrivit producătorului de vaccin sunt foarte rare. 

„Umflarea  feței, care poate afecta persoanele care au făcut în trecut injecții cosmetice faciale, și slăbiciunea  musculară pe o parte a feței (paralizie facială periferică sau pareză acută) au apărut rar, la mai puțin  de 1 persoană din 1000”,  potrivit prospectului vaccinului produs de compania americană Moderna. 

De la debutul campaniei de vaccinare din 27 decembrie 2020 și până în prezent au fost vaccinate 772.202 dintre care 468.150 de persoane sunt vaccinate cu prima doză, iar un număr de 152.026 de persoane au efectuat și rapelul.

Până pe 3 februarie au fost raportate 2.030 de reacții alerice comune și minore:482 reacții de tip local cu durere la locul injectării și 1.548 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie). 

De asemenea, CNCAV spune că sunt în curs de investigare 13 reacții adverse, însă fără a da detalii despre ce este vorba. Toate persoanele menționate mai sus au vost vaccinate cu serul produs de Pfizer BioNTech.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *