Current track

Title

Artist


Efectul pandemiei COVID-19: traficul de pe cele mai mari cinci aeroporturi din România a scăzut cu până la 70% anul trecut

#Postat de on ianuarie 26, 2021

Cele mai mari cinci aeroporturi din România – Otopeni, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Sibiu – au raportat un trafic de pasageri cu până la 70% mai mic anul trecut faţă de 2019, scrie Mediafax.

Cea mai mare scădere s-a înregistrat la Timişoara, peste 70% mai puțin trafic, în vreme ce în Iaşi regresul a fost de „numai“ 64,4%, potrivit datelor transmise de oficialii aeroporturilor.,,Principalele re­ţineri de a zbura cu avionul au fost din cauza modifi­că­rilor foarte dese ale programului de zbor şi a lipsei infor­maţiilor în ceea ce priveşte procedurile pe care trebuie să le îndeplinească în cazul călătoriilor externe“, spun reprezentanţii biroului de relaţii publice al aeroportului internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca.Scăderea numărului de călători a venit ca urmare a restricţiilor impuse începând cu luna martie, când, odată cu instalarea pandemiei de COVID-19, multe ţări şi-au închis graniţele. În plus, mulţi dintre oamenii care îşi programaseră călătorii, chiar dacă acestea nu le-au fost anulate, au renunțat de bunăvoie să mai plece, de teama coronavirusului.Scaderea este asadar de 70% si reflecta impactul dezastruos pe care pandemia l-a avut asupra industriei turismului. Doar in primele doua luni din 2020 a avut loc o crestere a traficului de pe Otopeni, pe atunci pandemia nefiind inca la cotele alarmante la care a ajuns incepand cu luna martie. Din aprilie, scaderile de trafic au ajuns si la 98% fata de perioadele similare din 2019, arata o analiza ZF.Industria aviatica a fost una dintre cele mai afectate de coronavirus, calatoriile – atat de business, cat si de placere – fiind printre primele taiate de pe lista atunci cand pandemia a luat amploare. Companiile aeriene au fost nevoite sa anuleze milioane de bilete sau sa acorde vouchere pentru calatorii viitoare.
Business.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *