Current track

Title

Artist


Heliportul de la Spitalul Județean de Urgență Bacău devine o realitate în acest an

#Postat de on ianuarie 22, 2021

Heliportul de la Spitalul Județean de Urgență Bacău devine o realitate în 2021, lucrările la construirea acestuia fiind în grafic, a anunțat președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea. Șeful Județului a vizitat joi, Spitalul Județean de Urgență Bacău, unde a verificat stadiul lucrărilor privind extinderea Unității de Primiri Urgențe și construirea Heliportului.

”Lucrările sunt în grafic, iar punerea în funcțiune a Heliportului, în acest an, va spori capacitățile spitalului de intervenție în cazuri de urgență. Mă bucur să văd că echipa managerială de la SJU, care în ultimii 7-8 ani a atras investiții de peste 40 milioane euro la spital (fonduri europene, naționale și județene), își continuă munca în același ritm susținut și eficient, cu responsabilitate pentru sănătatea semenilor noștri”, a apreciat Ivancea.

Totodată, a precizat acesta, se caută soluții pentru ca activitatea UPU să continue sub sarcină, având în considerare lucrările menționate, dar și faptul că încă se așteaptă un răspuns pozitiv la propunerea de parteneriat lansată de Consiliul Județean, Primăriei Bacău, vizând operaționalizarea etajelor 3,2,1 și parter de la pavilionul „Spital Municipal”, astfel încât să poată fi relocată aici Unitatea de Primiri Urgențe.

Spitalul Județean de Urgență Bacău și Unitatea de Primiri Urgențe trec printr-un amplu proces de modernizare prin fonduri europene, iar în final spitalul va avea un heliport pentru transportul pacienţilor pe cale aeriană cu elicopterele SMURD. Proiectul de modernizare se derulează în perioada 15 aprilie 2019 – 28 februarie 2022 și este finanțat în mare parte prin fonduri europene.

Bugetul pentru această investiție este de 13,4 milioane de lei, din care finanţare nerambursabilă asigurată de Uniunea Europeană este de 4.785.900,00 lei, finanţare nerambursabilă din bugetul național este de 1.914.360,00 lei, iar cofinanțarea beneficiarului la valoarea cheltuielilor eligibile și neeligibile este de 6.723.009,25 lei.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei îngrijirii spitaliceşti din cadrul Unitătii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău în vederea asigurării unui acces echitabil al cetăţenilor judeţului la servicii de sănătate de calitate, cât mai aproape de nevoile individului şi comunităţii.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *