Current track

Title

Artist


Marii furnizori de energie nu vor fi obligați să ofere reduceri de prețuri

#Postat de on ianuarie 19, 2021

 ANRE propune ca marii furnizori să nu fie obligați să facă reduceri, așa cum cerea Ministerul Energiei, ci să le ofere dacă doresc. În aceste condiții, Ordinul ANRE nu are nicio valoare, ci pare a fi doar praf în ochii consumatorilor, în plin scandal al liberalizării. 

Inițial, ministrul energiei propusese ca toți consumatorii aflați acum în serviciul universal să fie trecuți de către furnizorii de ultimă instanță în regim concurențial, pe oferta cea mai mică. Această variantă a picat rapid.

Însă, în același timp, ANRE a venit cu un proiect de Ordin, pe care l-a și pus în dezbatere publică săptămâna trecută, care prevede că acești furnizori oferă discounturi dacă vor.

Până la urmă se merge pe varianta ANRE, deși Ministerul Energiei ar fi putut să impună prin OUG obligația, iar reglementatorul să se supună deciziei. Pentru un astfel de OUG, Ministerul Energiei ar fi avut și acceptul Consiliului Concurenței.
Virgil Popescu   spune despre acest Ordin al ANRE că „a prelungit perioada de schimbare a contractelor de la 30 la 180 de zile, șase luni, până pe 30 iunie, și a mai adăugat un lucru: se trece toată lumea în piața serviciului universal, dar furnizorii pot acorda discount la prețul concurențial, adică factura să fie mai mică lună de lună, indiferent dacă clientul încheie contract cu el, se mută sau nu”.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *