Current track

Title

Artist


Începând de astăzi, polițiștii NU MAI VERIFICĂ persoanele izolate la domiciliu!

#Postat de on ianuarie 18, 2021

Începând de astăzi, 18.01.2021, polițiștii, vor refuza să mai îndeplinească atribuții pe care nu le au în fișa postului, precum verificarea izolaților/carantinaților la domiciliu și vor refuza să mai efectueze ore suplimentare, anunță Sindicatul Europol.

Potrivit sursei citate, această sarcină nu se regăsește în fișa postului și astfel cei care o efectuează săvârșesc abaterea prevăzută de prevederile art. 57 lit. d din Legea 360/2002 „Constituie abateri disciplinare, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni, următoarele fapte săvârşite de poliţist, comise cu vinovăţie: d)depăşirea atribuţiilor de serviciu ori lipsa de solicitudine în relaţiile cu cetăţenii”.

Sindicaliștii din poliție spun că există deja județe unde polițiștii, încă de anul trecut au refuzat să îndeplinească astfel de sarcini iar activitatea a fost preluată de polițiștii locali sau de alți angajați ai administrației publice locale.

Decizia sindicaliștilor vine în contextul în care astăzi intră în cea de-a doua etapă a protestelor anunțate prin calendarul comun adoptat de Sindicatului EUROPOL, Sindicatul Pro Lex, Sindicatul Diamantul și Sindicatul Decis.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *