Current track

Title

Artist


Opt incendii în ultimele 24 de ore. Șapte au izbucnit de la coșurile de fum necurățate

#Postat de on ianuarie 17, 2021

\

Intervenţia pompierilor miliari suceveni a fost solicitată pentru stingerea a opt incendii, în cursul zilei și a nopții trecute în județ. Șapte dintre acestea au izbucnit din cauza coșurilor de fum necurățate de funingine și au pus în pericol gospodării din orașul Liteni, dar și din localitățile Izvoarele Sucevei, Teșna, Mănăstirea Humorului, Botoșana, Arbore și Vășcăuți.

Un alt incendiu a izbucnit sâmbătă seara, în jurul orei 18:20, la o stână din satul Vornicenii Mari, comuna Moara. Aici au ars construcțiile din lemn, pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați și bunurile din interiorul acestora Pompierii au stabilit că focul a fost pus intenţionat, iar poliţiştii au demarat o anechetă. Din fericire, niciunul dintre cele opt incendii, nu s-a soldat cu victime omenești și nici cu pagube materiale însemnate.

În scopul prevenirii și a altor situații de urgență provocate de coşurile de fum utilizate, pompierii reamintesc despre obligativitatea verificării, reparării și curățării periodice a acestor coșuri de fum, interzicerea folosirii burlanelor cu coturi multiple și improvizate de evacuare a fumului, montate pe lângă pereți cu posibilitate de aprindere, tencuirea coșurilor în zona de pod a caselor și izolarea acestora față de materialele combustibile din jur.   


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *