Current track

Title

Artist


Ministrul Sănătății: „Vom avea o cantitate prea mică de vaccin anti-Covid”

#Postat de on ianuarie 15, 2021

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat joi, la TVR, că autoritățile iau în calcul o problemă foarte serioasă: criza iminentă de vaccin anti-Covid . Din păcate, acest lucru s-ar putea întâmpla nu numai în România, ci în majoritatea țărilor.

Dacă până acum se vorbea despre un număr mic de persoane care doresc vaccinarea, de acum încolo, problema este privită dintr-o altă perspectivă: doze de vaccin în cantități prea mici. Vlad Voiculescu a susținut că în acest moment, nu capacitatea de vaccinare va crea probleme, ci insuficiența vaccinurilor pe care medicii le vor avea la dispoziție, potrivit playtech.ro.

Ministrul Sănătății a afirmat că stocul de vaccinuri este mic în toate țările din lume, inclusiv în România. În plus, fiecare țară este obligată să păstreze un stoc de vaccinuri pentru persoanele care au nevoie de rapel. Acesta a oferit, de asemenea, un timp foarte scurt până când România va rămâne fără serurile atât de necesare în această perioadă. În perioada următoare, România va primi săptămânal 180.000 de doze noi de vaccin.

„Peste o săptămână de acum încolo putem să ne întâlnim şi o să vorbim de cu totul alt tip de probleme. Nu o să vorbim despre oameni care nu vor să se vaccineze, ci o să vorbim despre cantitatea prea mică de vaccin. Nu am nici cea mai mică îndoială că principala problemă pe care o să o avem în perioada următoare este cantitatea mică de vaccinuri. Şi trebuie să spunem, nu România are o cantitate mică de vaccin, ci toată lumea asta mare”, a afirmat acesta la TVR.

 Ministrul Sănătății are convingerea că persoanele sceptice față de acest vaccin vor înțelege efectele acestuia, cât și necesitatea lui într-o astfel de pandemie. Acesta a oferit exemplul persoanelor care s-au vaccinat până acum în România și în lume, fără a fi semnalate efecte adverse. În plus, Vlad Voiculescu încurajează cetățenii să pună întrebări atunci când au îndoieli cu privire la vaccinare.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *