Current track

Title

Artist


Vasluian de 24 de ani, urmărit național, depistat de poliţiştii vasluieni

#Postat de on ianuarie 14, 2021

În cadrul activităţilor operative desfăşurate în cursul zilei de ieri, 13 ianuarie a.c., poliţiştii vasluieni au depistat un bărbat, de 24 de ani, din municipiul Vaslui, județul Vaslui, pe numele căruia erau emise mandate de arestare preventivă de către Judecătoria Brașov, județul Brașov, respectiv Judecătoria Buftea, județul Ilfov.

În cursul nopții trecute, 13 spre 14 ianuarie a.c., ora 23.15, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vaslui, cu sprijinul polițiștilor Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au depistat, în trafic, pe raza localității Bleșca, comuna Ivănești, județul Vaslui, o autoutilitară. Aceasta avea aplicate numere de înmatriculare emise de statul italian, condusă de către bărbatul de 24 de ani, din municipiul Vaslui, pe numele căruia erau emise mandate de arestare preventivă de către Judecătoria Brașov și  Judecătoria Buftea.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că odată cu solicitarea de legitimare, bărbatul ar fi furnizat date de identitate false. De asemenea, acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar numerele de înmatriculare montate pe autoutilitară ar fi fost alocate unui alt vehicul.

Totodată, s-a stabilit că autoutilitara ar fi fost sustrasă mai devreme în cursul zilei, dintr-un garaj situat în zona industrială a municipiului Vaslui, fiind radiată din circulație.

În cursul acestei dimineți, în baza probatoriului administrat, poliţiştii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 de ore. Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

      În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „falsul privind identitatea” și „furtul calificat”.

      Ancheta este în curs de desfășurare, Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui urmând a efectua cercetări în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului.

       Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activitate au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui.

Nr.  29  din 14  ianuarie  2021


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *