Current track

Title

Artist


Lucian Daniel Stanciu Viziteu despre deschiderea școlilor în Bacău, pe 8 februarie: ”Măcar jumătate, sper”

#Postat de on ianuarie 13, 2021

Deschiderea școlilor pe 8 februarie, așa cum a anunțat ministrul Educației, e la nivel de propunere. Mulți așteaptă să fie pusă în practică. Primarul Bacăului, prezent la Mesagerul FM, la emisiunea Administrația la zi, speră ca școlile ”să funcționeze măcar pe jumătate”

”Suntem într-o fază, relativ, bună. Primesc zilnic de Comitetul Județean pentru Situații de Urgențe o informare. Acum câteva zile eram la 2.4 la mie, iar dacă legislația se va modifica ar însemna că am putea să avem școli deschise în sistem alternativ, jumătate în clase, jumătate on-line. Măcar jumătate, sper. Ordinul acela național poate fi dus macăr la nivel de județ.” – Lucian Daniel Stanciu Viziteu

Acesta a mai adăugat că decizia nu ține de el. La nivel local, ca și primar a luat alte măsuri: ”Am mărit frecvența autobuzelor în Bacău. E funcțional primul centru de vaccinare la Spitalul de Pneumoftiziologie și urmează să achiziționăm materiale pentru cele 6 centre care vor funcționa în Bacău.”

Așteaptă bani de la Guvern

”Aceste centre presupun niște cheltuieli pentru că e nevoie de mobilier, frigidere pentru vaccin, pentru amenjarea spațiilor. Este o cheltuială, nu una foarte mare. Responsabilitatea mea e să asigur aceste spații. …Mi-aș dori sa vină Guvernul cu banii, dar și acolo sunt probeleme că au deficit de la vechea guvernare.”

Lupta contra pandemiei de Covid, la nivel local, include și spitalizare celro infectați: ”Baza Letea rămâne funcțională. Asimptomatici stau acolo. Au condiții foarte bune.”…..citeste in continuare aici

În intervalul 4 – 10 ianuarie, în județul Bacău s-au înregistrat 641 cazuri noi Sars Cov 2 și 11 decese. De asemenea, în același interval, 540 pacienți au fost declarați vindecați.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *