Current track

Title

Artist


Ce spun băcăuanii despre noua taxă de salubritate? Primarul a venit cu nouă variantă, de la 10 lei, la 17 lei/persoană/lună

#Postat de on decembrie 23, 2020

”În urma dezbaterilor cu băcăuanii, în care am prezentat care este valoarea reală a costurilor taxei de salubritate, am înaintat Consiliului Local propunerea executivului pentru cuantumul acesteia în anul 2021. Am luat în calcul inclusiv Hotărârea numărul 4 AGA a ADIS din 22.03.2019, aprobata si de Consiliul Local Bacau, prin care a fost asumată o evolutie a valorii taxei la suma de 17,11 lei pentru anul 2021.” – Lucian Daniel Stanciu Viziteu – primar Bacău

Cristina Caseriu: ”Domnule Lucian Daniel Stanciu Viziteu Eu am locuit în Italia 12 ani și acolo gunoiul era pe categorii, hârtie, plastic, sticla si umid. Când m-am întors în țară mi-a fost greu să pun tot gunoiul laolaltă. Oamenii trebuie învățați și așa o să tăiați și din costuri. Nu e o politica sa creșteți taxele la salubritate, e o politică să educați cetățenii…. Este greu dar merită incercat. Seara buna! P. S. Aveam în masca de la chiuveta 4 saci menajeri în care strângeam tot pe categorii. Am locuit în Venezia, nu în Bacău. Metode sunt multe!”

Petru Silvia Gherasimoaie: ”Dacă a fost majorată de fostul Primar,atunci știați și dv ,de ce în campanie ați spus că nu măriți taxele ba din contră că o să le scădeți?Ati mințit cu bună știință, dacă o so țineți așa, nu vă prinde 2024 primar.”

Rodica Ciobănița: ”Firma care se ocupă de gunoi a investit în ceva, au mărit salarii…ce au facăt ca să solicite majorarea taxei pe care primăria nu o poate suporta ??????? Pentru proiecte noi, modernizări sau ce impune majorarea taxei….încercați sa recalculați bugetul și să-l directionați acolo unde e nevoie, tăiați cheltuielile inutile …!!!!! ”

Ecsedi Oana: ”Mie îmi sună a compromis. Compromis suportat a se înțelege foarte bine, tot de noi locuitorii acestui oraș. Iar dacă vom suporta această mărire a-și dori să știu: 1. Ce se fac cu banii care rămân.2. Ce proiecte (concret) vor acoperi acești bani.3. Foarte important când vom începe Colectare selectiva (data, ce acțiuni întreprindeți ca aceasta să funcționeze, care va fi implicarea bacauanului cine o va urmări……)Pentru ca lucrurile sa se schimbe efortul trebuie sa fie și de o parte și de alta. Cum pana acum a fost doar din parte noastră aștept transparență și informare.”

Atena Ciontu: ”Ați găsit temă importantă pe primul plan al Bacăului. Mă așteptam ca măcar printre rânduri să ne spuneți că vă grăbiți să terminați Spitalul Municipal,fiind atât de necesar in această pandemie.”

Daniel Lupan: ”Adică într-o familie numeroasă, cu venituri minime vă veți face milă de aceștia și vor plăti doar 3 persoane : 3 x 17,11 lei x 12 luni = 616 lei/an. Salubritatea, pe un an, 616 lei. Rupți de realitate sunteți domnilor! În primul rând dvs, domnule Primar.”

Adrian Petruț: ”Revim la campania dumneavoastră , în care spuneați de redus taxele, reducere înseamnă scădere nu creștere, și așa impozite plătim ca tâmpiții la salariile care sunt și așa mici în județ, nici o creștere nu este ok pentru locuitorii orașului, numai zicem că mulți nu au loc de muncă acum de când cu pandemia, și în loc să rezolvați probleme mai mari, căutați să mariți taxele și o cheltuială aberantă de 33.000 lei pentru acel brad din centru …. Deci dacă primăria a dispus de suma aia să dea pe odioșenia aia de brad, se vor găsi bani tot din acel buget și pe salubritate, nu prim mărirea taxelor ….”


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *