Current track

Title

Artist


37 de centre și două caravane pentru vaccinarea anti-Covid, în județul Suceava

#Postat de on decembrie 23, 2020

Județul Suceava va avea 37 de centre de vaccinare anti-Covid, la care se vor adăuga două caravane mobile pentru  persoanele aflate în centre rezidențiale și medico-sociale, nedeplasabile sau aflate în zone izolate, a informat, miercuri, Prefectura Suceava.

Vor exista 7 centre de vaccinare în spitalele din județ, precum și un număr de 30 de centre de vaccinare în următoarele localități: municipiile Suceava, Rădăuți, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, orașele Gura Humorului, Vicovu de Sus, Dolhasca, Siret, Broșteni și Salcea, comunele Arbore, Udești, Șcheia, Cornu Luncii și Marginea.

Campania de vaccinare se va desfășura în trei etape, a mai comunicat Prefectura Suceava. În țară sunt organizate aproximativ 900 de centre de vaccinare.

380 de cadre medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava au solicitat vaccinare anti-Covid

Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a pregătit centrul de vaccinare anti-Covid, în ambulatoriul unității medicale. Directorul medical al spitalului, dr. Marius Grămadă, a declarat că, până în acest moment, sunt înscrise 380 de cadre medicale pentru vaccinare, existând posibilitatea solicitării și primirii imediate de doze suplimentare de vaccin.

Prefectura Suceava a informat, printr-un comunicat de presă, că o comisie formată din prefectul județului – Alexandru Moldovan, administratorul public al județului – Irina Vasilciuc, șeful STS Suceava – general Mihai Dascălu, comandatul Garnizoanei Suceava – colonel Mugurel Anton, directorul executiv DSP Suceava – dr. Dinu Sădean, directorul medical al Spitalului Suceava – dr. Marius Grămadă,  împreună cu cadre medicale cu atribuții de la spitalul județean și DSP Suceava, a vizitat miercuri centrul de vaccinare organizat în clădirea nouă a ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență.

Reprezentanții spitalului au prezentat în detaliu structura centrului de vaccinare, circuitele funcționale, modul de organizare, de programare a personalului medical ce urmează a se vaccina voluntar, precum și modalitățile de raportare a posibilelor efecte adverse.

Centrul de vaccinare va avea doi medici coordonatori și se organizează respectând un circuit unidirecțional, fără întoarcere, fără intersectare, vor exista puncte de recepție, de triaj medical și de vaccinare, precum și zona de supraveghere post-vaccin. Prima serie de vaccinări anti-Covid se va efectua în data de 27 decembrie a.c.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *