Ne puteti urmări și pe:


Dacă v-ați întrebat vreodată cât de românești sunt, de fapt, papanașii, răspunsul e unul surprinzător. Desertul delicios este unul pe placul tuturor, nu doar a celor mici. De aceea vă prezentăm și o rețetă ușor de preparat acasă pentru papanați ce vor fi pe placul întregii familii.

Papanașii sunt considerați un desert delicios și mulți îi consideră un preparat tradițional românesc. Papanașii prăjiți cu brânză de vaci, smântână și dulceață reprezintă pentru alții gustul copilăriei și își regăsesc începuturile tocmai în Danemarca.
Istoria arată că acest preparat considerat românesc are rădăcini tocmai până în această țară. Papanașii se mai regăsesc și în Austria, dar și în Ungaria.

Spre deosebire de gogoșile simple, de exemplu, acest preparat se poate servi și cu o lingură de smântână dulce. Dar și cu dulceață, fie cu gem de fructe, în funcție de gusturi. Aceștia se prepară într-un timp relativ mediu și au în compoziție ouă, făină, dar și brânza dulce. Papanașii au la bază și o istorioară considerată amuzantă, din Danemarca.

Legenda spune că atunci când un căpitan de vas a încercat să strunească nava și se afla la cârmă mânca o gogoață. Deoarece a fost surprins de valurile mult prea puternice, și-a înfipt desertul tocmai în spițele cârmei. În acest mod a ajutat și generații întregi de patiseri și gospodine de la coacerea acelui miez problematic, potrivit historia.ro.

Varianta papanașilor copți cu smântână și dulceață de cireșe 

Pentru această rețetă, veți avea nevoie de 400 de grame de brânză de vaci proaspătă, 2 sau 3 ouă, 5 pliculețe de zahăr vanilat, o linguriță de zahar pudră, 3 linguri de griș, un praf de sare, 100 de grame de unt, făină, gem de cireșe sau de vișine și niște hârtie de copt.

Papanași delicați la cuptor – vor deveni preferații dumneavoastră!

Inline image

Păpănași la cuptor. Un desert ce merită toate laudele. Aluatul cu brânză de vaci este fin, iar păpănașii sunt atât de gustoși, că nici nu pot fi descriși prin cuvinte. Un mic dejun perfect, pentru că sunt nu doar delicioși, dar și sănătoși.

INGREDIENTE:

-500 gr de brânză de vaci; 4 ouă;

– 4 linguri de făină;

-1 linguriță praf de copt;

-1/3 linguriță de sare;

-2 lingurițe de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

  1. Amestecați brânza de vaci cu ouă, sare și zahăr, folosind blenderul vertical.

2. Încorporați făina și praful de copt.

3. Ungeți forma pentru brioșe cu unt și adăugați câte 1 lingură de aluat.

4. Introduceți forma în cuptorul preîncălzit până la 220°C timp de 15-20 de minute, până se rumenesc.
Papanașii se lasă puțin după ce se răcoresc. Din această cantitate de ingrediente obțineți 18 păpănași. Îi puteți servi simplu sau îi ungeți fiebinți cu smântână fermentată, îi acoperiți cu capac și îi lăsați să se îmbibe. Sunt delicioși fierbinți, dar și reci nu își pierd gustul minunat. Vă recomandăm să-i încercați, veți fi plăcut suprinși de gustul lor de brânză.
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Ne puteti urmări și pe: