Current track

Title

Artist


Acțiuni pentru siguranța procesului electoral în Neamț

#Postat de on decembrie 6, 2020


Până la această oră, la nivelul judeţului Neamţ, procesul electoral s-a desfășurat fără a fi înregistrate evenimente deosebite.

De la începerea procesului de votare și până în acest moment a fost sesizată o singură infracțiune care are legătură cu procesul electoral.

De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei și un avertisment scris.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au fost informați cu privire la faptul că un bărbat de 36 de ani, din Borca, și-a exercitat dreptul de a vota la două secții de votare din Germania. Din primele verificări a reieșit că, după ce și-ar fi exercitat dreptul la vot, bărbatul s-ar fi prezentat la o altă secție de votare, unde i s-a validat cartea de identitate, însă fără a primi buletin de vot. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de fraudă la vot, în vederea stabilirii, cu exactitate, a situației semnalate.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe un site rulează un spot publicitar ce face referire la campania electorală. Polițiștii continuă verificările în vederea identificării reprezentatului site-ului și dispunerii măsurilor legale care se impun.

La o secție de votare din Davideni a cărei protecție era asigurată de un jandarm, s-a prezentat un tânăr care nu purta masca de protecție, manifestând un comportament recalcitrant. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu 500 de lei pentru refuz de legitimare conform Legii 61/1991 și cu 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne rămân la datorie pentru a asigura buna desfășurare a procesului electoral.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *