Current track

Title

Artist


Știrile pozitive ale zilei, 2 decembrie 2020

#Postat de on decembrie 2, 2020

1. Cele mai bune 10 cărți ale anului 2020, în viziunea New York Times și Washington

1. ”Pământul făgăduinței”, de Barack Obama (tradusă deja la noi la Editura Litera), ”Hamnet”, de Maggie O’Farrell, ”A Children’s Bible”, de Lydia Millet și ”Shakespeare in a Divided America”, de James Shapiro, se află printre cele mai bune 10 cărți ale anului 2020, în viziunea editorilor New York Times Book Review. (New York Times)

2. Volumul semnat de Maggie O’Farrell se regăsește și în topul celor mai bune 10 cărți din 2020 realizat de Washington Post, alături de titluri precum ”Caste: The Origins of Our Discontents”, de Isabel Wilkerson, ”Transcendent Kingdom”, de Yaa Gyasi și ”Writers & Lovers”, de Lily King. (Washington Post)

3. Pentru că un top de doar 10 cărți nu este mereu suficient, New York Times a realizat o listă exhaustivă, cu 100 de cărți remarcabile ale anului 2020, ”cărțile anului”. Printre acestea: ”Moartea lui Iisus”, de J.M. Coetzee, ”War: How Conflict Shaped Us”, de Margaret Macmillan și ”The Splendid and the Vile: A Saga of Churchill, Family, and Defiance During the Blitz”, de Erik Larson. (New York Times)

4. Printre listele cu cele mai bune cărți ale anului, s-a strecurat și o listă inedită, realizată de Elena Ferrante, poate cea mai cunoscută scriitoare ”fără chip” a ultimilor ani. Ea a dat publicității un top 40 al cărților ei preferate scrise de femei, printre care regăsim titluri precum ”Americana”, de Chimamanda Ngozi Adichie (la noi, la Black Button Books), ”Preaiubita”, de Toni Morrison (Editura Art) și ”Memoriile lui Hadrian”, de Marguerite Yourcenar (Editura Humanitas). (The Guardian

2. Amazon a angajat în acest an peste 400.000 de persoane la nivel mondial

Amazon.com a angajat în acest an peste 400.000 de persoane la nivel global, număr echivalent cu peste 1.000 de persoane pe zi, a confirmat gigantul comerţului electronic pentru FOX Business.
Nicio altă companie din lume nu a creat mai multe locuri de muncă în ultimul deceniu, pe baza datelor Fortune 500, a arătat Amazon.Locurile de muncă variază de la poziţii entry-level în depozite, centre de distribuţie şi magazine fizice la poziţii mai avansate în dezvoltare tehnologică, resurse umane, departamentul financiar şi cel de marketing.

3.Guvernul estimează că 70% din cetățenii României ar putea fi implicați în campanie de vaccinare împotriva Covid-19 – Cronica dimineții

Guvernul estimează în prezent că 70% din cetățenii României ar putea fi implicați în apropiata campanie de vaccinare împotriva Covid-19. Conform strategiei adoptate, grupurile prioritare pentru vaccinare vor fi personalul din domeniul sănătății, personalul din centrele rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în caz de infecție cu Sars-Cov2 și personalul din alte domenii cheie. (Profit.ro)

4. FT: Marea Britanie va aproba săptămâna viitoare vaccinul pentru Covid-19 dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, iar livrările vor începe în câteva ore

Marea Britanie va aproba săptămâna viitoare vaccinul pentru Covid-19 dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, iar livrările vor începe în câteva ore de la autorizarea acestuia, a relatat sâmbătă publicaţia Financial Times, citată de Reuters.
Primele imunizări cu vaccinul creat de Pfizer şi BioNTech vor avea loc începând cu 7 decembrie, a mai scris Financial Times, citând surse.   

5 .Calculul proprietarilor de restaurante: Ajutorul dat de Guvern va salva de la faliment 15.000 de firme, dar 10.000 nu vor mai supraviețui.
DOCUMENT Schema de compensare pentru firmele din HoReCa și turism, ca urmare a pierderilor suferite în pandemie

Ajutorul pe care statul îl acordă barurilor și restaurantelor, anunțat în premieră de Profit.ro, și care se ridică la 20% din diferența de cifră de afaceri din anul trecut și acest an va reuși să salveze de la faliment 15.000 de firme din totalul celor 45.000 existente în piața HORECA, va sprijini activitatea altor 20.000 de societăți, însă nu va reuși să țină în viață alte 10.000 de unități, estimează Dragoș Petrescu, secretarul general al Asociației barurilor și restaurantelor – HORA, care reunește operatori din industria HoReCa, și proprietar al lanțului City Grill.

6. Mircea Rednic, noul antrenor al echipei FC Viitorul Constanța

1 decembrie 2020

Începând de astăzi, Mircea Rednic este noul antrenor al formației FC Viitorul Constanța, după ce a semnat un contract valabil pentru următorii 2 ani și 6 luni.

În vârstă de 58 de ani, Mircea Rednic este unul dintre cei mai apreciați tehniciani români, cucerind din această postură două titluri naționale, cu Dinamo în 2007 și cu Rapid în 2003. Are, de asemenea, în palmares, 1 Cupă a României cu Rapid (2002), o Supercupă a României tot cu Rapid (2003) și Cupa Azerbaidjanului cu Khazar Lankaran (2011).

Îi urăm bun venit și ne dorim cât mai multe performanțe împreună !

7. Stadionul echipei Napoli va primi numele lui Diego Maradona de la următorul meci

Stadionul San Paolo va primi numele lui Diego Maradona de la următorul meciul pe care echipa Napoli îl va disputa pe teren propriu, au anunţat autorităţile locale.
  ,,Am citit propunerile alternative, dar până la urmă numele va fi Stadio Diego Armando Maradona. Procedura va fi cât mai rapidă posibil. Astăzi, a avut loc deja o şedinţă a comisiei şi vom încheia procesul. Am motive să cred că numele poate fi oficializat de la următorul meci al echipei Napoli”, a declarat primarul Luigi De Magistris pentru Il Messaggero.

8. Comisia Europeană a alocat României a treia tranşă, de 3 miliarde de euro, din împrumutul destinat acoperirii creşterilor bruşte ale cheltuielilor publice în vederea menţinerii locurilor de muncă

,,Comisia Europeană a alocat suma de 8,5 miliarde euro în cadrul celei de a treia tranşe a sprijinului financiar acordat unui număr de cinci state membre prin intermediul Instrumentului SURE. În cadrul sprijinului financiar acordat astăzi, Belgia a primit 2 miliarde euro, Ungaria – 200 de milioane euro, Portugalia – 3 miliarde euro, România – 3 miliarde euro, iar Slovacia – 300 de milioane euro. Acest sprijin, sub formă de împrumuturi acordate în condiţii avantajoase, le va permite respectivelor state membre să facă faţă creşterilor bruşte ale cheltuielilor publice efectuate în vederea menţinerii locurilor de muncă”, anunţă CE.

Sprijinul financiar va contribui la acoperirea costurilor legate direct de finanţarea sistemelor naţionale de şomaj tehnic şi a altor măsuri similare instituite ca răspuns la pandemia de COVID-19 şi destinate inclusiv lucrătorilor independenţi.

9. Ziua Naţională, celebrată la Ambasada României din Paris – Artistul Mircea Cantor a făcut o instalaţie în care a creat harta ţării plină de albine, o rememorare a tuturor oamenilor care au format România – VIDEO

Ambasadorul României în Franţa Luca Niculescu a marcat Ziua Naţională printr-un eveniment în care a prezentat artişti, scriitori, medici, cântăreţi, precum şi creaţiile şi gândurile lor de 1 Decembrie.

,,Este un desen sub forma hărţii României care este umplută de albine. Pentru mine, albinele sunt esenţiale pentru viaţa pe Terra şi m-am gândit că pentru a ilustra cel mai bine un moment metaforic pentru Ziua Naţională este că noi toţi românii formăm ca un fel de stup, care polenizăm o grădină, mergem în lume, ne întoarcem, am vrut să ilustrez acest act al creaţiei. Ziua Naţională a României înseamnă o rememorare a tuturor oamenilor care au format România”, a spus artistul Mircea Cantor.

10. Bogdan Aurescu, de Ziua Naţională: Politica externă a României trebuie să rămână o politică de consens naţional, coerentă şi predictibilă

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a transmis un mesaj marţi, cu ocazia Zilei Naţionale, precizând că are convingerea fermă că „politica externă a României trebuie să rămână o politică de consens naţional, coerentă şi predictibilă, care să conducă la rezultate concrete pentru cetăţeni”.  El a adăugat că MAE va urmări în continuare realizarea unei politici externe active în susţinerea intereselor naţionale, pentru a face România mai puternică şi mai respectată la nivel internaţional.
   Aurescu a mai spus că România trebuie să continue pe calea unei societăţi moderne, incluzive şi reziliente.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *