Current track

Title

Artist


Exclusiv. Șeful Spitalului Județean Bacău era infectat cu virusul Covid-19, dar testele i-au arătau că e Negativ. După cinci luni, i s-a confirmat că a fost infectat

#Postat de on noiembrie 24, 2020

Managerul Spitalului Județean (SJU) Bacău – Adrian Popa, întrebat dacă a fost infectat cu Covid: ”E o întrebare BUNĂ. Da și NU”  

Adrian Popa – manager SJU Bacău

”Spre finalul lunii iunie, am avut un episod, de câteva zile în care am simțit simptome de răceală. Atunci am utilizat acele teste rapide, cred ca vreo trei tipuri și toate au arătat rezultate negative. După 4-5 zile de ”răceală”, am început să mă simt mai bine li totul a revenit la normal. Trebuie să spun că nu am renunțat la mișcare, crezând în rezultatele testelor. Ulterior, am facut un test pentru detectarea calitativă a anticorpilor, care a ieșit nonreactiv, și atunci am presupus, din nou, că a fost doar o răceală și că totul a trecut cu bine.”- explică Adrian Popa, cum testele ”oarbe” l-au făcut să creadă a fost o simplă răceală.

Surprizele au continuat. Testul RT-PCR a ”mințit”

”La sfârșitul lunii iulie, deci la o lună distanță de la acea răceală, laboratortul a primit kituri pentru testare, și am zis să facem un screening pe întreg personalul adminsitrativ pentru că, între timp, s-au descoperit în rândul angajaților câteva cazuri pozitive. Am făcut și eu, și dintr-o dată au apărut acei anticorpi IGG, care arată că ai trecut prin boală. Evident că am făcut și test RT-PCR. Am ieșit negativ. Am fost și la Centrul de Trasnfuzii, unde mi s-a recoltat pentru testul de titlu de anticorpi, unde rezultatul a fost ”de 15 ori valoarea normală, ceea ce înseamnă că am avut Covid-19.” – Adrian Popa, șeful medicilor din Spitalul Județean Bacău.

E programat să doneze plasmă

Pacienții care s-au vindecat de Covid-19 pot dona plasmă pentru că sângele conține anticorpi care îi poate ajuta pe alți oameni să lupte mai bine împotriva noului coronavirus.

”Chiar dacă nu am avut niciun test pozitiv, niciodată, pot dona plasmă. Mâine sunt programat la donat” – încheie Adrian Popa – mangerul Spitalului Județean Bacău.

Medic Alina Voicu:”Sunt foarte slabe șansele ca la un Real Time PCR să existe rezultate fals pozitive sau fals negative. Avem, în schimb, rezultat neconcludent. Ni s-a întâmplat să avem rezultate neconcludente și acele teste au fost repetate, rezultatul la a doua testare fiind pozitiv sau negativ.”


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *