Current track

Title

Artist


Știrile pozitive ale dimineții, 7 noiembrie 2020

#Postat de on noiembrie 7, 2020

1. În Melbourne, capitala statului Victoria, din  Australia , care a impus locuitorilor să rămână la domiciliu timp de 112 de zile, restricțiile au fost ridicate săptămâna aceasta.

De la debutul pandemiei, Australia a înregistrat circa 27.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi puţin peste 900 de decese. Este pentru prima dată după 9 iunie când pe teritoriul Australiei nu s-au mai înregistrat cazuri de transmitere comunitară, a precizat Hunt pe Twitter.

2. Un studiu realizat de Institutul Joao Lobo Antunes de Medicină Moleculară (IMM) din Portugalia,  spune  ca  anticorpii  produsi  in  organism  in  urma  infectarii  cu  coronavirus pot fi detectaţi până la şapte luni după infectare.

3. Sud coreenii de la Celltrion,in  urma  experimentelor  efectuate  , au  transmis  ca  medicamentul   bazat pe anticorpi dezvoltat de companie,  a  dat  rezultate  de  44% in  recuperarea  celor  afectati .   

4. Medicamentul  experimental pentru Alzheimer este eficace, potrivit unei comisii de experţi ai Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite . Compania farmaceutică Biogen ,spune  că  această  informație măreşte şansele unei aprobări rapide a tratamentului de către instituţie.

5. Guvernul analizează posibilitatea de a acorda stimulente firmelor care le vor permite angajaților să lucreze de acasă, în contextul noilor restricții anunțate joi de președintele Klaus Iohannis. Premierul Ludovic Orban spune  ca angajații care au lucrat în telemuncă pe perioada stării de urgență.  au  primit  un  stimulent  de  500  euro. (Profit.ro)

6. În luna octombrie, cu o creștere de peste 43% comparativ cu aceeași lună a anului trecut, tranzacțiilor imobiliare  au  depasit  83.000,  un  numar  record .. Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară  spune că   este a patra lună de creștere de la începutul pandemiei. (Profit.ro)


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *