Current track

Title

Artist


Raliul Moldovei-Bacău, pregătit de start. Însă, fără spectatori!

#Postat de on octombrie 21, 2020

Raliul Moldovei-Bacău, competiție aflată la cea de-a X-a ediție, este pregătit de start. Competiția, organizată sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, va debuta în acest sfârșit de săptămână, pe 24 și 25 octombrie, cu probele speciale care vor însuma aproximativ 110 km. Organizatorii au anunțat că în acest an, din cauza pandemiei, Raliul Moldovei-Bacău se va desfășura fără spectatori. În schimb, competiția va putea fi vizionată live pe internet sau pe ecrane de mari dimensiuni amplasate în centrul municipiului Bacău.

Evenimentul a fost prefațat astăzi, cu o conferință de presă la care au participat, printre alții, Adrian Răspopa – președinte al ACS Rally Spirit și organizator al Raliului Moldovei Bacău, Valentin Ivancea – președintele ales al Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, președintele în funcție al Consiliului Județean Bacău, și Valentin Vieru – primarul municipiului Moinești.

 Pentru Adrian Răspopa, participarea în etapă aniversară de un deceniu a Raliului Moldovei Bacău va reprezenta cel de-al 85-lea start al pilotului din Onești, într-o etapă de raliu. La fel că la ediția precedentă, mășină aliniată la startul competiției va fi tot o Skoda Fabia R5, model cu care Adrian reușea, tot la etapă de casă, locul secund în 2019. Acest rezultat a reprezentat, totodată, cea mai bună clasare a acestuia într-o etapă de campionat intern.     

„Mă bucur că și în acest an mă voi află în postura atât de organizator, dar și în cea de pilot. Chiar dacă îmi este foarte greu să joc acest rol dublu o fac cu plăcere de câte ori am ocazia. Voi pilota același model performant Skoda Fabia R5 și alături de Cozo, voi încerca să obțin un rezultat bun. Am făcut tot ce am putut astfel încât să putem promova acasă proiectul de infrastructură rutieră Autostrada Bacău – Brașov A13, mai ales că acesta este și locul în care proiectul a luat naștere, prin grija Consiliului Județean Bacău. Sper să nu mai repet greșeală de la Iași, care ne-a costat podiumul la general, și poate chiar victoria, și să reușim o clasare bună în raliul de casă.

Ne dorim să nu avem parte de precipitații pentru că și așa nu va fi un raliu ușor, chiar dacă probele sunt scurte, iar ploaia cu siguranță ar îngreuna și mai mult lucrurile. Ca și organizator presiunea din acest an cred că a fost la cel mai înalt nivel de până acum, datorită atât situației din acest an, dar și schimbării datei calendaristice a etapei. Echipa care este alături de mine de foarte mulți ani s-a adaptat și mobilizat foarte repede și suntem pregătiți să sărbătorim cea de-a zecea ediției a Raliului Moldovei Bacău, inclusiv cu fanii care vor fi alături de noi prin transmisiunile noastre on-line”, a spus Adrian Răspopa, președintele ACS Rally Spirit.  

 Etapă de final la fel ca la prima ediție

În 2011 Raliul Moldovei Comfert era etapă care încheia sezonul competițional, la fel cum o va face și ediția aniversară din acest an. Diferența este doar lupta pentru titlu de campion, care în acest an a fost deja tranșată, Simone TEMPESTINI devenind campion național pentru a cincea oară în carieră. Revenind în 2011, Valentin PORCIȘTEANU își trecea în palmares primul și singurul sau titlu de campion național la finalul raliului, chiar dacă Bogdan MARIȘCA reușea victoria în etapă băcăuană.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *