Current track

Title

Artist


Ambasadorul Vietnamului, în vizită oficială la Consiliul Județean Neamț, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la încheierea primelor relații diplomatice româno-vietnameze

#Postat de on octombrie 16, 2020

Excelența Sa, Dang Tran Phong, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Socialiste Vietnam în România, a efectuat în cursul zilei de 15 octombrie 2020, o vizită la sediul Consiliului Județean Neamț, pentru a marca împlinirea a 70 de ani de la încheierea primelor relații diplomatice româno-vietnameze.

Potrivit CJ Neamț, vizita a avut loc în cadrul unui eveniment cultural, organizat de Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“, în colaborare cu Ambasada Republicii Socialiste Vietnam în România.

Instituția de cultură a găzduit o expoziție de fotografie și a primit o donare de carte, în cadrul unei ceremonii. La sediul Consiliului Județean, înalții oficiali au fost primiți de către vicepreședintele Laurențiu Dulamă. Din delegația oficială a făcut parte și fostul ambasador al României în Vietnam, Excelența Sa Valeriu Arteni.

„Suntem extrem de onorați să marcăm în județul nostru împlinirea a 70 de ani de la stabilirea primelor relații diplomatice între România și Republica Socialistă Vietnam și țin să apreciez în mod deosebit implicarea Bibliotecii Județene «G.T. Kirileanu», instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț, în organizarea acestui eveniment. România a fost una dintre primele 10 țări din lume care, în 1950, au stabilit relații diplomatice cu Vietnamul și a sprijinit poporul vietnamez pe calea dezvoltării țării. De atunci, relația de prietenie și cooperare tradițională a fost continuu consolidată. În decursul ultimilor 70 de ani, prin efortul comun s-au pus baze extrem de importante pentru colaborarea bilaterală profundă în multe domenii precum afacerile externe, comerțul, agricultura, industria, învățământul, cercetarea, cultura și forța de muncă.Îi mulțumesc Excelenței Sale, Domnului Ambasador Valeriu Arteni, pentru implicarea în a pune în valoare zona noastră în cadrul relațiilor bilaterale româno-vietnameze. A făcut asta și anul trecut și îl asigur că orice demers de a ne sprijini în proiecte care pun în evidență județul Neamț se vor bucura de sprijinul meu! Excelenței Sale, domnului Ambasador Dang Tran Phong, în numele colegilor din Consiliul Județean, îi mulțumesc pentru onoarea pe care ne-a făcut-o, alegând să desfășoare această vizită diplomatică în județul nostru!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.


Opiniile cititorului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *